Sağlığın için dersen yemez boyunu uzatır denilmeli

Düzenleyen:
Sağlığın için dersen yemez boyunu uzatır denilmeli
YAŞAM Haberleri

Küçük çocuklar için en büyük tehdit cümlesi “Yemezsen büyüyemezsin”dir. Her çocuk hızlı büyümek, daha doğrusu hızlı uzamak ister.

Canan ERASLAN

Çocuk, yaşıtlarından uzunsa gurur duyar, kısaysa kompleks sahibi olur. Bunun için uzmanlardan boy uzatan gıdalar konusunda tavsiye aldık. Uzman diyetisyen Aslıhan Küçük’e göre, genetik unsurların yanı sıra beslenme alışkanlıkları, uyku düzeni, spor, ağır iş yapıp yapmaması gibi etkenler boy uzamasına doğrudan etki ediyor. Diğer etkenler ise kalsiyum, fosfor ve D vitamini olarak sıralanıyor. Uzmanlar, annelere “Bu gıdalar sağlıklı yaşam için şart. Çocuğa ‘boyun uzar’ diye verildiğinde etkisi daha hızlı görülür” diyor. İşte o tavsiyeler:

¥ En uygun beslenme tarzı, sebze, meyve ve proteinlerin dengeli alınmasıdır. Et ve süt ürünlerinin çocuklukta düzenli olarak tüketilmesi gerekiyor. Ancak kemik gelişimini tamamlayamamış çocukların bazı besinleri daha fazla tüketmesi gerekiyor.
¥ Boy uzatmaya yardımcı besinlerin başında süt ve süt ürünleri geliyor. Günde 2 bardak süt, boy uzamasını destekler, kemik yapısını güçlendirir. Bu yüzden yatmadan önce içilmesi tavsiye ediliyor.
¥ Yoğurt her öğünde mutlaka bulunmalı, peynir tüketmesi sağlanmalı, yemiyorsa peynirli börek ve poğaça yapılmalı.
¥ Brokoli çok önemli. Bunu direkt yemiyorsa, çorbalarına karıştırabilirsiniz.
¥ Kuru meyve ve soya fasulyesi de boy uzamasına yardımcı. Günde 4-5 kuru kayısı, 2 kuru incir, 1 avuç siyah kuru üzüm tüketilmeli.
¥ Susam, yüksek kalsiyum ve protein içerir. Bu yüzden miktarına dikkat edilmeli. Simitteki susam dahi yeterli.

 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...