Kadınlar sabırlı, erkekler telefonla yaşıyor

Düzenleyen:
Kadınlar sabırlı, erkekler telefonla yaşıyor
YAŞAM Haberleri

Teknolojiye bağımlılığımız her şekilde ispatlandı. Çoğumuz bağımlıyız ama oranlar farklı. Diyelim ki bir yerde doktor randevusu için bekliyorsunuz. Sizce telefonunuza ne kadar sürede bir bakıyorsunuz? 2 dakika, 3 dakika? Ne yazık ki yanıldınız.

Telefona dokunmadan bekleyebilme süremiz sadece 44 saniye. Erkekler ise bu sürenin yarısı kadar bile durmadan, 21 saniyede telefonunu kontrol ediyor. Kadınlar biraz daha sabırlı. Telefonlarını kontrol etme ihtiyacı hissetmeleri 57 saniyeyi buluyor. Araştırmaya katılanlara 10 dakika içerisinde ne kadar sürede ellerinin telefona gittiği soruldu. Çoğu ‘2-3 dakika’ diye cevap verdi. Hâlbuki 1 dakikanın bile çok altındaydı bu süre. Nottingham Trent Üniversitesinden Jens Binder, ulaşılan bu sonucu, “Deney gösteriyor ki, insanlar sandıklarından çok daha fazla bu cihazlara bağlı. Artık beklemiyoruz. Dijital arkadaşlarımızla dünyaya bağlanıyoruz” diye yorumluyor.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...