Mercedes'ten devrim gibi atılım

Düzenleyen:
Mercedes'ten devrim gibi atılım
Ekonomi Haberleri

Mercedes Benz, üzerinde drone ve robotların yer aldığı Mercedes Benz Van ticari araçlar için 5 yıl içerisinde 500 milyon avro yatırım yapacağını duyurdu

Taşımacılık ve kargo sektöründe drone ve robotlar sahaya iniyor. Yeni nesil ticari açarlar için kesenin ağızını açan Mercedes Benz, adVANce Programı kapsamında üzerinde drone ve robotların yer aldığı Mercedes Benz Van araçlar için 5 yıl içerisinde 500 milyon avro yatırım yapacağını açıkladı. 

Mercedes Benz geleceğin ulaşım sistemleri ve ticari araçlarını tanıttı. Üzerinde teslimat drone’ları barındıran sürücüsüz konsept aracı Vision Van modelini ilk defa görücüye çıkaran Mercedes Benz’in ticari araçlara sonradan drone entegre edilebilen modeli Vans and Drones da büyük beğeni topladı. Kısa mesafelerde küçük paketlerin taşınması noktasında bir devrim yapabilecek yeni araçların üzerinde teslimat drone’ları yer alıyor. Joystick ile kumanda edilen drone’lar 2 kg’a kadar olan paketleri taşıyabiliyor ve 10 km yarıçapı olan bir alanda kargo teslimatı gerçekleştirebiliyor. 270 km menzile sahip Vision Van bulut üzerinden haberleşiyor ve bütün işlemler otomatik şekilde yürütülüyor. Mercedes Benz’in diğer dikkat çeken ticari aracı ise Vans and Robots oldu. İçerisinde 54 tane yük haznesi bulunan araçta 8 robottan oluşan bir filo bulunuyor. Kaldırımlar da dâhil her türlü yol şartlarında hareket edebilecek şekilde tasarlanan robotlar maksimum 8 km hızla gidebiliyor ve 3 km yarıçapında belirlenen noktalara teslimatı yapıyor. adVANce programı kapsamında geleceğin ticari araçları için 5 yıl içerisinde 500 milyon avro yatırım yapacaklarını belirten Mercedes-Benz Vans Genel Müdürü Volker Mornhinweg, 200 mühendisten oluşan bir ekip kurduklarını söyledi. Mornhinweg, “Vision Van ile modern bir lojistik deposunun zekâsını bir hafif ticari araca entegre ediyoruz. Geleceğin akıllı, temiz ve tam ağ bağlantılı araçlarını geliştiriyoruz. Bu araç ile tahminimize göre dağıtımın son aşamasındaki verimlilik yaklaşık yüzde 50 artacaktır” dedi. 

Mercedes'ten devrim gibi atılım

Advance ile üç yenilik alanını odaklandıklarına dikkat çeken Mornhinweg, “Digital@vans ile Mercedes-Benz Vans hafif ticari araçlarına yeni teknolojilerin entegrasyonunu sağlıyoruz. Solutions@vans ile yükleme ve boşaltma süreçlerini hızlandıran ve verimliliği yükselten otomatik sistemler geliştiriliyor. Mobility@vans ile de iş birliğine giderek mal ve insan taşımacılığına yönelik akıllı konseptler üzerinde çalışıyoruz. Bunların dışında, yeni leasing ve kiralama modelleri üzerinde çalışmalar devam ediyor” diye konuştu. 

Dolmuşlar da yolcuyla konuşacak

Mercedes-Benz şehir için yolcu taşıma sistemleri üzerinde de çalışmalar yürütüyor. Shared Mobility Mvmant platformu ile belediyelerin hatlarda doğru planlama yapabilmesine yardımcı oluyor. Böylelikle hem zamandan hem de yakıttan tasarruf etmesini sağlıyor. Shared Mobility Via platformu ile de minibüs ve dolmuşlar gerçek zamanlı olarak yolcularla iletişim kurabiliyor. Uygulama ile yolcular en yakın biniş noktasını ve  araçta ne kadar boş yer olduğunu görebiliyor. Yolcular ücretlerini nakit ödeme yerine kredi kartı ile akıllı telefonları üzerinden verebiliyor.

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...