Bitlis'te "kar ve bahar" bir arada

/ Kaynak: AA
Bitlis'te "kar ve bahar" bir arada

YAŞAM Haberleri  / AA

Bitlis'te, kent merkezinde adeta kar esareti yaşanırken, 50 kilometre uzaklıktaki Hizan ilçesine bağlı Gayda köyü baharı yaşıyor.

Kış mevsiminde yoğun kar yağışı görülen Bitlis'te, iki farklı mevsim yaşanıyor. Kar kalınlığının bir metreyi geçtiği kent merkezinde, insanlar kış boyunca kar esareti altında yaşamlarına devam ediyor. Kar nedeniyle kapanan yollarda ekiplerin kar temizleme çalışması yaptığı kentte, çocuklar da kayak yaparak vakit geçiriyor. Yağışların genellikle yağmur şeklinde görüldüğü ve ılıman iklimin hüküm sürdüğü kent merkezine 50 kilometre uzaklıktaki Gayda köyünde ise aynı mevsim yaşanmasına rağmen bambaşka bir iklim göze çarpıyor. Çocukların yeşile bürünen doğada top oynadığı Göyda köyünde, çiftçiler de tarlalarını ekip, hayvanlarını otlaklara çıkarıyor. Gayda köyü muhtarı Nevzat Uğur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gayda köyünün özellikle iklimiyle dikkati çeken Bitlis'in en güzel köylerinden biri olduğunu söyledi. İlçede kış esareti yaşandığı günlerde köylerinde kardan eser olmadığını anlatan Uğur, "Köyümüzün çevresindeki dağlarda kar var ancak bizim köyümüzde yemyeşil bir doğa hakim. Köylülerin birçoğu kış mevsiminde hayvanlarını otlatmaya çıkarıyor. Bitlis merkezde çocuklar kayak yaparken, bizim köyümüzde çocuklar yeşil tarlalarda top oynuyor" dedi.
YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...