Binlerce liralık masraf çıkıyor! Bulaşık makinesinin ömrünü kısaltan hatalar

Düzenleyen:
- Güncelleme:
YAŞAM Haberleri

Hepimizin kullandığı bulaşık makinelerini doğru bir şekilde çalıştırıyor muyuz? Bulaşık makinesinin hatalı kullanımı yüzünden binlerce liralık masrafla karşılaşabilirsiniz. İşte bulaşık makinesi kullanırken dikkat edilmesi gerekenler...

Bulaşık makinesini bilmeden yanlış bir şekilde kullananlar ne yazık ki çok ciddi arızalar ve maliyetlerle karşılaşabiliyor. Her teknolojik cihazda olduğu gibi bulaşık makinesini kullanırken de cihazın kullanım talimatlarına uygun bir şekilde çalıştırılması gerekiyor. Uzmanlar, bulaşık makinesinin kullanım ömrünü uzatmak için dikkat edilmesi gereken bazı kuralları açıkladı.

Binlerce liralık masraf çıkıyor! Bulaşık makinesinin ömrünü kısaltan hatalar

Yoğun iş temposunda hayatı en çok kolaylaştıran ev eşyaları arasında bulaşık makineleri bulunuyor. Mutfakta biriken bulaşığı bir çırpıda tertemiz yapan bulaşık makinelerini kullanırken diğer elektronik eşyalar gibi bazı kurallara dikkat etmek gerekir. Peki, bulaşık makinesi nasıl kullanılır? Bulaşık makinesinin kullanım ömrünü kısaltan hatalar nelerdir?

BULAŞIK MAKİNESİNİ BOZAN YANLIŞ UYGULAMALAR

Bulaşık deterjanı reklamlarında bulaşıklarda biriken artıkların sudan geçirilmemesi belirtilse de bu doğru değildir. Yemek kalıntıları ve yemek suyu bulaşık makinesinin tahliye borusunu tıkayabilir. Pis suyun çıktığı borunun tıkanması bulaşıkların temiz yıkanmamasına ve makinenin arızalanmasına yol açabilir.

Bulaşıkları yıkarken haddinden fazla deterjan kullanmak makineye zarar verir. Makinenin yıkama ve yağmur pompalarında tortu yapan deterjanlar yüzünden binlerce liralık masraf çıkabilir. Uzmanlar, bulaşık makinesinin ne az ne de çok dolu olacak şekilde çalıştırılmaması gerektiğini söylüyor. Bulaşık makinesini orta karar doldurup yıkadığınızda makine daha az yıpranır.

Binlerce liralık masraf çıkıyor! Bulaşık makinesinin ömrünü kısaltan hatalar

BULAŞIK MAKİNESİ NASIL KULLANILIR?

Bulaşık makinesinin gürültülü çalışması veya teklemesi gibi sorunlar göz ardı edilmemeli ve hemen teknik servisten destek alınmalıdır. Deneyimli bir tamirci makinedeki arızları daha büyük sorunlara yol açmadan fark edebilir. Ayrıca bulaşık makinesinin düzenli kontrolden geçmesi kullanım ömrünü uzatan bir durumdur.

Bulaşık makinesinin tabak raflarına bıçak gibi keskin eşyalar konulmamalıdır. Gümüş raf yerine metal kısma konulan kesici aletler yüzünden bulaşık makinesi zamanla içten parçalanabilir. Bulaşık makinesinin filtresi, yemek artıkları ile dolduğu zaman makinenin çalışma performansını düşürür. Bu yüzden tıkanmaları önlemek için bulaşık makinesi filtresini haftada bir olacak şekilde boşaltmanız tavsiye edilir.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...