Yapay zeka sayesinde zenginlik mümkün: Hisse senetlerini önceden tahmin edecek!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Yapay zeka sayesinde zenginlik mümkün: Hisse senetlerini önceden tahmin edecek!
TEKNOLOJİ Haberleri

Yapay zeka, bir süredir teknoloji dünyasının odak noktasında yer alıyor. Çünkü yapay zeka, birçok farklı alanda özgün hizmet veriyor. Bir finans profesörü, OpenAI tarafından geliştirilen yapay zeka destekli sohbet robotu ChatGPT'nin hisse senetlerinin yükselişi konusunda tahmin yapabileceğini iddia etti.

OpenAI tarafından yapay zeka destekli dil modeli ChatGPT; metin yazma, metin düzenleme, kod yazma ve benzer birçok farklı alanda hizmet veriyor. Florida Üniversitesi Finans Profesörü Alejandro Loper-Lira, ChatGPT ve diğer büyük dil modellerinin hisse senetlerinin değerlerini de tahmin edebileceğini açıkladı.

Loper-Lira'nın konuyla ilgili yazdığı makalede dil modellerinin hisse senetlerinin tahminlerindeki potansiyellerinin incelediklerini belirtti. Profesör, ek olarak ChatGPT'nin piyasadaki hisse fiyatlarını analiz etmediğini ve hesaplama yapmadığını açıklayarak şu sözleri dile getirdi:

"ChatGPT'nin insanlara yönelik bilgileri anlaması, piyasanın mükemmel bir şekilde yanıt vermemesi durumunda getiri öngörülebilirliğinin olacağını neredeyse garanti ediyor."

CHATGPT, DAHA ÖNCE DE PİYANGODA ÇIKACAK NUMARALARI TAHMİN ETTİ

Öte yandan geçen günlerde çıkan haberde ChatGPT, piyangoda çıkan numaralı önceden tahmin etti. İlk olarak bir kazanan kişinin TikTok paylaşımında ortaya çıkan bu haber, kısa süre içinde sosyal medyanın gündemine oturdu.

Piyangoda çıkan bir önceki numaraları veren kişi, tahmin edilen numaralar sayesinde 46 dolar kazandı. ChatGPT'nin tahmini sayesinde piyango kazanan Taylandlı bir adam, daha önce de ChatGPT'nin tahminde bulunmasını istediğini fakat yapay zekanın bu konuda yardımcı olmadığını belirtti. 

(TheByte)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...