Kan donduran anlar! Eski siyasetçi ve kardeşi canlı yayında öldürüldü

Düzenleyen:
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri

Hindistan'da çeşitli suçlardan hapis cezası çekmekte olan eski milletvekili Atiq Ahmad ve kardeşi Ashraf Ahmad, polis nezaretinde cezaevinden hastaneye sağlık kontrolüne götürülürken silahlı saldırıya uğradı. Eski vekil ve kardeşi, canlı yayında başlarından vurularak öldürüldü.

Hindistan'da canlı yayın esnasında kan donduran anlar yaşandı. Hakkında 'adam kaçırma' ve 'cinayet' dahil 100'e yakın dava açılan eski milletvekili Atiq Ahmad ve kardeşi Ashraf Ahmad, polis nezaretinde cezaevinden hastaneye sağlık kontrolüne götürülürken silahlı saldırıya uğradı. O sırada gazetecilere açıklamada bulunan iki kardeşin vurulma anı, canlı yayında kameralara yansıdı.

İki kardeş hayatını kaybederken, kameralara yansıyan görüntülerde saldırganların Atiq Ahmed ve kardeşini yakın mesafeden başlarından vurduğu, ardından iki isme kurşun yağdırdıkları görüldü. Anadolu Ajansı'nın haberine göre; canlı yayındaki saldırıdan saniyeler önce Atiq Ahmed’e geçtiğimiz günlerde polis tarafından vurularak öldürülen oğlunun cenazesine katılıp katılmadığı sorusunun yöneltildiği ve Atiq Ahmed’in son sözlerinin "Bizi almadılar, biz de gitmedik" olduğu duyuldu.

3 SALDIRDAN POLİSE TESLİM OLDU

Saldırının ardından gazeteci kılığına giren 3 saldırgan polise teslim oldu. Saldırganlar ilk ifadelerinde saldırıyı ünlü olmak için işlediklerini dile getirdi. Polis, saldırıda 1 polisin ve 1 gazetecinin de yaralandığını açıkladı. Cinayetin ardından Uttar Pradeş eyaletinde toplu miting ve protestolar yasaklanırken, cinayet ile ilgili soruşturma başlatıldı. Muhalefet partileri olayı güvenlik zafiyeti olarak değerlendirerek hükümeti suçladı.

GANSTERDEN SİYASETÇİYE DÖNÜŞTÜ

Gangsterden siyasetçiye dönüşen Atiq Ahmed’in, suç dünyasında ismi 1979 yılında duyulmaya başlamış ve Uttar Pradeş’te yürürlüğe giren Gangster Yasası uyarınca tutuklanan ilk kişi olmuştu. Atiq Ahmed, 1989’dan itibaren ise Allahabad’da art arda beş dönem meclis üyesi olarak seçilmişti. Hakkında adam kaçırma ve cinayet dahil 100'e yakın dava açılan Atiq Ahmed, 2008’den bu yana hapiste bulunuyordu.

Kan donduran anlar! Eski siyasetçi ve kardeşi canlı yayında öldürüldü

ÖMÜR BOYU HAPİS CEZASI

Atiq Ahmed, 2006’da Umesh Pal’ın kaçırılması ile ilgili görülen davada mahkeme tarafından 28 Mart’ta ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı. (AA-İHA)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...