Türkiye Cudi şehitlerini uğurluyor

/ Kaynak: AA
- Güncelleme:
Türkiye Cudi şehitlerini uğurluyor

TÜRKİYE Haberleri  / AA

Türkiye Cudi şehitlerini uğurluyor. Şehit polis memurları için düzenlenen cenaze törenlerinde gözyaşları sel olurken, PKK'lı katillere öfke vardı


Şırnak'ın Cudi Dağı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan özel harekat polislerinin cenazesi memleketlerinde toprağa veriliyor.

Şehit polis Mamış gözyaşları arasında toprağa verildi

Şırnak'ın Cizre ilçesi Cudi Dağı kırsalında şehit düşen Özel Harekat polisi Arif Mamış (27) Adana'nın Aladağ ilçesine bağlı Kıcak köyünde son yolculuğuna uğurlandı.

Sabah saatlerinde hastane morgundan alınan Mamış'ın naaşı önce Yeşilyurt mahallesindeki evine getirildi. Daha sonra buradan konvoy halinde Aladağ'ın Kıcak köyüne götürüldü.

Köy meydanında binlerce kişinin katıldığı bir tören düzenlendi. Cenaze töreninde Türk bayrağı açan öğrenciler ile vatandaşlar terörü lanetleyen sloganlar attı.

Cenaze töreninde konuşan şehit polisin eşi eşi Ebru Mamış, metanetli duruşuyla dikkat çekti. Mamış, "Eşim bütün teröristleri öldürdü. O bu kadar çatışmaya girdi ölmedi ama şehit oldu. Ben onu gururla uğurlayacağım. Eşim yiğitti. Aslanlar gibiydi. 'Sen burada rahat ol. Ben geleceğim' dedi bana. İstediği gibi şehit oldu. Kanları yerde kalmayacaktır. Ağlamayacağım. Ağlayanlar varsa onlar da ağlamasın. Çünkü eşim, 'Şehit olursam, ben eve gelmesem de sakın ağlama' dedi. Ben de ağlamayacağım." dedi.

Cuma namazının ardından şehidin cenaze namazı kılındı. Namazı İl Müftüsü Arif Gökce kıldırdı. Müftü Gökce şehitlik makamının İslamda büyük önemi bulunduğunu anlattı. Yapılan konuşmalardan sonra Özel Harekat polisi Arif Mamış gözyaşları arasında toprağa verildi.

Merasime İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş, Vali Hüseyin Avni Coş, AK Parti milletvekilleri Necdet Ünüvar, Fatoş Gürkan, Ali Küçükaydın, Şükrü Erdinç, MHP Milletvekili Seyfettin Yılmaz ve Ali Halaman, Büy

Cudi şehidi Akkaya, İzmir'de tekbirlerle son yolculuğuna uğurlandı

Şırnak'ın Silopi ilçesi Cudi Dağı kırsalında teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 15 yıllık Özel Harekat polisi Cihat Akkaya, İzmir'de dua ve tekbirlerle toprağa verildi. Şehidin eşi Deniz Akkaya, 12 yaşındaki kızı Aybüke ve kayınpederi Kamil Alan, cenaze namazına Özel Harekat üniforması giyerek katıldı.

Cihat Akkaya'nın cenazesi, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndan alınarak, Gaziemir'de ailesinin yaşadığı evin önüne götürüldü. Şehidin yakınları, burada Akkaya'nın Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Daha sonra Gülhane Camisi'ne götürülen Akkaya için tören düzenlendi. Şehit polis Akkaya'nın babası Mehmet Akkaya ve eşi Deniz Akkaya, taziyeleri kabul etti. Şehidin eşi, kızı, babası ve yakınlarının, tören boyunca metanetini koruduğu görüldü. Cenaze törenine şehidin yakınları, İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay, MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, İzmir milletvekilleri Nesrin Ulema, Hamza Dağ, Ali Aşlık, Rıfat Sait, Alaattin Yüksel, Musa Çam ve Mustafa Moroğlu, meslektaşları, askerler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cuma namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra Akkaya'nın naaşı, tekbirler eşliğinde bir süre meslekdaşlarının omuzunda taşınarak cenaze aracına koyuldu. Dört yıldır kan kanseri tedavisi gördüğü için eşinin görev yaptığı Şırnak'a gidemeyen Deniz Akkaya, bu sırada Türk bayrağına sarılı tabutuna yaklaşarak eşini, fotoğrafını öperek son yolculuğuna uğurladı. Şehidin cenazesi, törenin ardından Bornova Işıkkent Polis Şehitliği'nde toprağa verildi.

Akkaya, şehit olduğu çatışma sırasında eşi Deniz ve İzmir'deki meslekdaşları ile konuşmuştu. Çatışma bölgesine desteğe giden timde yer alan Akkaya, eşi Deniz'le yaptığı görüşmede, "Ben iyiyim, sizi arayacağım." demişti. Çatışma sürerken İzmir'deki meslekdaşlarıyla da konuşan Akkaya, şiddetli bir çatışmanın ortasında olduklarını anlatmıştı. 15 yıllık polis memuru olan Akkaya, ilk olarak Şırnak'ta görev yapmış, daha sonra İzmire tayin olmuştu. Cihat Akkaya, 2010 yılında hem eşinin tedavi masraflarını karşılamak hem de kooperatif taksitlerini daha rahat ödemek için bir kez daha gönüllü olarak Şırnak'a tayin istemiş ve burada göreve başlamıştı. Şehit Akkaya, eşinin de ısrarları sonucu önümüzdeki haziran ayında İzmir'e tayin isteyecekti.

Şehit polis memuru Mustafa Erdoğan Dereçepni köyünde toprağa verildi

Güvenlik güçlerinin Cudi Dağı'nda düzenlediği operasyonda şehit olan polis memuru Mustafa Erdoğan, Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesine bağlı Dereçepni köyünde toprağa verildi.

Şehit özel harekat polis memuru Mustafa Erdoğan'ın cenazesi ambulansla Boğazlıyan Cumhuriyet Meydanı'na getirildi. Burada düzenlenen törene, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yozgat Valisi Necati Şentürk, Kayseri Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, şehidin annesi Tuğba, babası Ramazan, kız kardeşi Şeyma Erdoğan, yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Törende şehidin annesi Tuğba Erdoğan, ''Oğlum, sen bana son telefon görüşmemizde, şehit olmayı istediğini, böyle birşey olursa da dik durmamı ve ağlamamamı istemiştin. Ben de sana söz verdiğim gibi ağlamayacağım'' dedi.

Şehit polisin babası Ramazan Erdoğan da, ''Annesi oğlumu eline kına yakarak Şırnak'a göndermişti. Oğlum şimdi Çanakkale şehitleriyle beraber ve onun adı artık Kınalı Mustafa. Şimdi ağlama günü değil, ağlamayacağız, dimdik duracağız. Kahpeleri sevindirmeyeceğiz. Acımız çok büyük, bu acı anlatılmaz. Ancak yaşanır. Rabbim bu acıyı bir daha hiç kimseye yaşatmasın. Oğlumu bu topraklara ve sizlere emanet ediyorum'' diye konuştu.

Yozgat Valisi Necati Şentürk de vatan uğrunda canlarını feda eden şehitlerin kıyamete kadar unutulmayacaklarını bildirdi.

Konuşmaların ardından kılınan cenaze namazından sonra şehit polis memuru Mustaa Erdoğan'ın cenazesi Dereçepni Köyü'ne getirilerek köy mezarlığına defnedildi.

Şehit polis Recep Topaloğlu Kocaeli'de toprağa verildi

Şırnak'ın Silopi ilçesinde, Cudi Dağı'nda güvenlik güçleri ile terör örgütü PKK mensupları arasında çıkan çatışmada şehit olan özel harekat polisi Recep Topaloğlu, Kocaeli'nin İzmit ilçesinde toprağa verildi.

İzmit'e dün gece getirilen şehit polis Recep Topaloğlu'nun naaşı, önce baba evi olan Gündoğdu Mahallesi Bayındırlık Konutları 12. ada 3. blokta bulunan eve götürüldü. Burada yakınlarından helallik alındı. Şehit polis Recep Topaloğlu'nun annesi Meryem Topaloğlu, oğlunun tabutunu öperek, "Oğlum hakkım sana helal olsun. Sen vatan için şehit oldun." dedi.

Ardından, şehit polis Recep Topaloğlu'nun naaşı, Fevziye Camii'ne getirildi. Cenazeye Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli milletvekilleri, polisler ve vatandaşlar katıldı. Cenaza namazını, Kocaeli İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu kıldırdı.

Polislerin omuzlarında bir müddet taşınan şehidin naaşı, ardından ambulansa konuldu. Kortej eşliğinde Bahçeme Şehitliği'ne götürülen naaş, burada toprağa verildi.

Şehit başpolis memuru Kadir Can, Antalya'da toprağa verildi

Şırnak'ın Silopi ilçesi Cudi Dağı kırsalında terör örgütüne yönelik operasyonda şehit olan başpolis memuru Kadir Can, Antalya'da toprağa verildi.

Can'ın cenazesi, Antalya Büyükşehir Belediyesi Uncalı Morgu'ndan alınarak polis eskortu eşliğinde Kepez Atatürk Mahallesi'ndeki evine dua için getirildi.

Muratpaşa Camisi'nde düzenlenen törene, şehit Kadir Can'ın eşi Ayşegül, 17 yaşındaki kızı Gökçe, 12 yaşındaki oğlu Ömer, annesi Merdane Can ile Antalya Vali Vekili Recep Yüksel, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, CHP Antalya Milletvekilleri Deniz Baykal, Osman Kaptan, Arif Bulut ve Antalya Emniyet Müdürü Ali Yılmaz katıldı.

Şehit başpolis memuru Kadir Can'ın eşi Ayşegül Can, gazetecilere yaptığı açıklamada, onurlu ve gururlu olduklarını söyledi. Can, ''Ne mutlu bize çocuklarımıza böyle bir onur yaşattı'' dedi.

Türkiye'de cesur insanlar olduğu sürece Türk halkına hiçbir şeyin olmayacağını ifade eden Can, ''Eşim aslanlar gibi yaşadı, aslanlar gibi şehit oldu. Evladım da eşim gibi yetişecek'' diye konuştu.

Eşinin cenazesini gördüğünü ve yüzünün melek gibi olduğunu belirten Can, ''Acımız büyük ama onurluyuz, ayaktayız. Eşim ölmedi, şehit oldu. Onlar da cezalarını çekecekler, bizim yiğitlerimiz çok'' dedi.

Antalya Müftü Vekili İbrahim Keser tarafından kılınan namazın ardından şehit başpolis memuru Kadir Can'ın cenazesi, Uncalı Mezarlığı'na getirilerek, dualar eşliğinde defnedildi.

Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nce çelenklerin gönderildiği törende, vatandaşlar ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'' sloganı attı.

Doğu hizmeti için 2010 yılının Temmuz ayında Şırnak'a tayini çıkan ve bu yıl Haziran ayında görev süresi tamamlanacağı öğrenilen şehit başpolis memuru Kadir Can, Şırnak'ın Silopi ilçesi Cudi Dağı kırsalında terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda çıkan çatışmada şehit düşmüştü.

TÜRKİYE
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...