Suriye sınırında tank vahşeti

- Güncelleme:
Suriye sınırında tank vahşeti

Dünya Haberleri

İç savşa dönen çatışmalar Türkiye sınırında yoğunlaşıyor. Suriye ordusuna ait bir tank, Türkiye'ye kaçmaya çalışan 5 kişilik aileyi katletti

Suriye'de durum içler acısı

nbsp;Türkiye'ye kaçmaya çalışan bir grubun otobüsüne ateş açıldı en az 5 kişinin öldürken İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlem Örgütünün açıklamasında, olayın İdlib yakınlarında meydana geldiği ve ölenlerin kadın ve çocuklar olduğu belirtiliyoryine ayni şekilde , Türkiye'ye kaçmaya çalışan bir ailenin ise tank ateşinde hayatını kaybettiği belirtildi. En fazla can kaybının İdlib ve Humus'ta yaşandığı belirtildi.Canını kurtarmaya çalışan Suriyeliler, kilometrelerce yol yürüyerek, ölüm tehlikesi altında Türkiye'ye ulaş maya çalışıyor.Halep'e bağlı Azaz kentinden de dumanların yükseldiği gelen bilgiler arasında. nbsp; İnsan Hakları Gözlem Örgütü, Suriye ordusunu, Kuseyr kentinde çok ciddi suçlar işlemekle suçladı. Merkezi New York'ta bulunan örgütün raporunda, askeri birliklerin kentten kaçmaya çalışan halkın üzerine ateş açtığı ileri sürülüyor.
Rejim karşıtları daha önce Hama'nın bir semtinin yoğun tank ateşi altında kaldığını bildirmişti. Dara da ise direnişçilerin güvenlik kuvvetlerini pusuya düşürdüğü öğrenildi.
Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, ordunun dün birçok kentte muhaliflere karşı düzenlediği operasyonlarda 70'ten fazla kişinin öldüğünü, çok sayıda kişinin yaralandığını duyurdu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...