Yapay zeka sayesinde tavukların gıdaklaması anlaşılabilecek

Düzenleyen: / Kaynak: Futurism
- Güncelleme:
Yapay zeka sayesinde tavukların gıdaklaması anlaşılabilecek

TEKNOLOJİ Haberleri  / Futurism

Yapay zeka destekli sohbet robotları özellikle konuşma ve yazma gibi dil becerisi alanındaki konularda birçok yenilik yaptı. Yapay zeka araştırma ekibi son olarak dünya çapında bir ilk olarak tavukların gıdaklamasını insan diline çeviren bir yol geliştirdiğini iddia etti.

Yapay zeka destekli sohbet robotları; yazma ve konuşma gibi içinde dil olan konularda birçok yenilik yaptı. Tokyo Üniversitesi yapay zeka araştırma ekibi son olarak tavukların çeşitli duygusal durumlarını yorumlayarak gıdaklamalarını insan diline çevirebilen bir yol bulduklarını iddia ediyor.

VETERİNER HEKİMLER VE HAYVAN PSİKOLOGLARI ONAYLADI

Tokyo Üniversitesi yapay zeka araştırma ekibi bir açıklama yaptı ve tavukların gıdaklamasını insan diline çeviren bir yol bulduklarını açıkladı. Araştırma ekibi tarafından belirtilene göre bilim insanları, 'tavukların çeşitli duygusal durumlarını yorumlayabilen bir sistem' geliştirdi.

Araştırma ekiplerinin yaptığı çalışmada açlık, korku, öfke, memnuniyet, heyecan ve sıkıntı gibi duyguları 'Derin Duygusal Analiz Öğrenmesi' olarak adlandırılan son teknoloji yapay zeka tekniği kullanıldı. Yapılan açıklamalara göre söz konusu teknik, 'karmaşık matematiksel algoritmalara dayanıyor' ve tavukların gıdakalması insan diline çevrilebiliyor.

Kaynak tarafından belirtilene göre yapay zeka araştırmacılarının açıkladığı yol henüz tam olarak kanıtlamasa da veteriner hekimler ve hayvan psikologları geliştirilen yolu onayladı. Araştırmacılar, tekniğin kümes hayvanlarının duygularını ve ihtiyaçlarını anlayarak onlara daha verimli bir alan sunabileceklerini belirtiyor.

Ekipler, araştırmalarını makalede şu sözlerle açıklıyor:

"Deneylerimizin sonuçları, tavukların duygusal durumlarını ses sinyallerine göre tanımak için yapay zeka ve makine öğrenimi tekniklerini kullanma potansiyelini gösteriyor. Her duygunun ortalama tespit olasılığının yüksek olması, modelimizin tavuk seslerinden anlamlı desenler ve özellikler yakalamayı öğrendiğini gösteriyor."

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Futurism
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...