En zehirli örümcek bu defa da Eskişehir'de görüldü, yakalayan vatandaşın iddiaları korkuttu

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
En zehirli örümcek bu defa da Eskişehir'de görüldü, yakalayan vatandaşın iddiaları korkuttu

TÜRKİYE Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Loblu örümcek olarak bilinen zehirli örümcek türü Gümüşhane'den sonra bu defa da Eskişehir'de görüldü. Güçlü zehri ile insan hücrelerini öldürebilen örümceğe rastlayan vatandaş o anları kayıt altına aldı.

Eskişehir’de kuvvetli bir zehre sahip olan 'argiope lobata’ türü örümcek görüldü. Ülkemizde farklı illerde görüntülenen ve güçlü zehri ile bilinen argiope lobata türü örümcek, bu kez de Eskişehir’de görüldü.

DIŞ YAPISI İLE DİKKAT ÇEKİYOR

Çifteler ilçesinde bir vatandaş tarafından görüntülenen "loblu örümcek" olarak da bilinen örümcek, tedirginlik oluşturdu. Birçok örümcek türüne göre daha iri olan argiope lobata, dış yapısı ile de dikkat çekiyor.

En zehirli örümcek bu defa da Eskişehir'de görüldü, yakalayan vatandaşın iddiaları korkuttu

ÖLÜMCÜL ZEHRİ HASTALIK TEDAVİSİNDE KULLANILIYOR

Üzerindeki farklı desenleri ile dikkat çeken "argiope lobata" türü örümceğin, taşıdığı güçlü zehirle insan vücudundaki sinir hücrelerini öldürerek can kayıplarına neden olabileceği ancak kolay kolay insanlara saldırmadığı, ölümcül zehrinin ‘nörodejeneratif’ hastalığının tedavisinde kullanıldığı da öğrenildi. Türkiye'de iki türü olduğu bilinen örümcek, dünya genelinde ise Afrika, Asya ve Güney Avrupa’da yaşam alanı buluyor.

DAHA ÖNCE GÜMÜŞHANE'DE GÖRÜLDÜ

Bu örümceğe daha önce de Gümüşhane'nin ArzularKabaköy beldesinde rastlanmıştı. Bir vatandaşın fotoğrafını çektiği loblu örümcek köylülere panik yaşatmıştı. Zehriyle insanların sinir hücrelerine etki eden örümceğin eşini de yediği biliniyor. Örümceğe rastlayan ve video kaydına alan vatandaşın "Hatırlıyor musun sizin köyde bir adamı öldürmüş böyle bir örümcek, 2 kişiyi öldürmüş ya sizin köyde" sözleri dikkat çekti. 

Düzenleyen:  - TÜRKİYE
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...