Mağazaları sanal âleme taşıyacak

Düzenleyen:
Mağazaları sanal âleme taşıyacak

TEKNOLOJİ Haberleri

Avrupa ve Hindistan’da 15 binden fazla online mağazanın altyapısında imzası bulunan Polonyalı Zencommerce, Türkiye pazarına giriş yaptı.

Ömer Temür

Yurt dışında ilk defa Türkiye’de ofis açan firma Türkçe yazılımla sanal mağaza açmak isteyen herkese hizmet verecek. Zencommerce Türkiye Ülke Müdürü Emre Gülas, Türkiye’de nüfusun yüzde 47’sinin internet kullandığını ve kâr oranının yüzde 900’e kadar çıktığını belirterek, buna rağmen Türk e-ticaret sektörünün potansiyelini tam olarak ortaya koyamadığını söyledi. Türkiye’nin e-ticaret gelişim grafiğine bakıldığı zaman İngiltere’ye çok benzediğini ifade eden Gülas, “Her yıl yüzde 35 büyüme kaydediyoruz. Bu oran Avrupa’daki büyümenin neredeyse iki katı. Buna rağmen, e-ticaretin perakendeye oranı sadece yüzde 1,3. İngiltere’de ise e-ticaretin perakendeye oranı yüzde 7. Türkiye, 10 senelik bir gelişim sürecinin ardından 2016 sonunda e-ticaretin perakendeye oranını yüzde 2’ye çıkaracak. İngiltere’nin ise halen 10 sene gerisinden geliyor olacağız” dedi. E-ticaret alanında Avrupa ve Hindistan’da elde ettikleri başarıyı Türkiye’ye taşımak istediklerini dile getiren Gülas, “Firmalar işlek bir caddede mağaza için yüz binlerce lira harcarken, e-ticarete 5-10 bin TL arasında yatırım yaparak daha fazla kitleye ulaşabiliyor. Bunun için yurt dışında ilk kez Türkiye’de ofis açtık. Türkçe yazılım ve e-işletme yönetimimizde yer alan 250’den fazla fonksiyon ile e-ticaret sektöründe yer almak isteyen herkese hizmet veriyoruz. Kullanıcılar sanal mağazalarını pazarlama, sosyal medya, mobil ticaret ve güvenlik altyapısı tamamlanmış bir şekilde devralıyor. İlk yıl kullanıcılarımıza yüzde 80 indirim sunuyoruz. Türkiye’deki bir numaralı e-ticaret yazılımı olmayı hedefliyoruz” diye konuştu. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...