55 yaş ve üstü internet kurbanı

Düzenleyen:
55 yaş ve üstü internet kurbanı

TEKNOLOJİ Haberleri

Kaspersky Lab ve B2B International’ın en son araştırması 55 yaş üstü insanların internet alışkanlıkları ile ilgili endişeleri ortaya koydu.

“Daha yaşlı ve daha tecrübeli? 55 üstü insanların internetteki güvenliklerine genel bir bakış” adlı araştırmanın sonuçları, bu yaş grubundaki kişilerin interneti güvenli olmayan şekilde kullandıklarını ve genelde dolandırıcılık kurbanı olduklarını gösteriyor. Araştırmaya göre 55 yaş üstü kişilerin yalnızca yarısı (yüzde 49) internette alışveriş yaparken güvenliklerini önemsiyor ve çoğunluğu (yüzde 86) sibersuçlular için hedef olduklarını düşünmüyor. Endişe verici olan bir başka nokta ise, bu kişilerin 4’te 1’i herkese açık alanlarda finansal bilgiler paylaşarak kendilerini riske atıyor. Rapora göre genel internet kullanıcılarının yüzde 20’si daha yaşlı olan akrabalarının kötü amaçlı yazılımla karşı karşıya kaldığını ve yüzde 14’ü de sahte ödül çekilişlerine kandıklarını söylüyor. Ek olarak yüzde 13’ü daha yaşlı akrabalarının internette kendileri ile ilgili çok fazla kişisel bilgi paylaştıklarını ve yüzde 12’si de bu akrabalarının online sahtekarlık kurbanı olduğunu, uygun olmayan/cinsel içerik gördüğünü veya tehlikeli yabancılarla konuştuğunu belirtiyor. 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...