Instagram ve Facebook mavi tik satışına başlıyor... Meta CEO’su Zuckerberg fiyatını açıkladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Instagram ve Facebook mavi tik satışına başlıyor... Meta CEO’su Zuckerberg fiyatını açıkladı
TEKNOLOJİ Haberleri

Instagram ve Facebook’ta ücretli mavi tik dönemi resmen başlıyor! Kullanıcıların hesaplarını doğrulamalarına yarayan ve aynı zamanda bazı avantajlar sunan ‘Meta Verified’ (Onaylı Hesap) Meta şirketinin CEO’su Mark Zuckerberg tarafından tanıtıldı.

Meta CEO’su Mark Zuckerberg’in açıklamasına göre, Instagram ve Facebook için abonelik sistemi başlayacak. Bu abonelik planına ‘mavi tik’ olarak bilinen onaylanmış hesap işareti de dahil olacak. Yani Twitter’da olduğu gibi artık Instagram ve Facebook’ta da mavi tik almak isteyenler para ödeyecek. Mark Zuckerberg, ücretli abonelik sistemini duyurduğu açıklamasında, "Bu özellik, hizmetlerimiz genelinde özgünlüğü ve güvenliği artırmakla ilgili" dedi. 

Bu arada, Tesla ve SpaceX şirketlerinin de CEO'su olan Elon Musk, sosyal medya devi Twitter'ı satın aldıktan sonra Kasım 2022'de mavi tiki ücretli yaparak büyük ses getirmişti. Şimdi bir diğer sosyal medya ve teknoloji devi Meta'nın da Musk'ın adımını takip ettiği görülüyor. Bununla birlikte, Reddit, YouTube ve Discord gibi diğer dijital platformlar da benzer şekilde abonelik tabanlı sistemler kullanıyor. 

INSTAGRAM MAVİ TİK FİYATI NE KADAR? 

Peki, Instagram mavi tik ücreti ne kadar? Facebook Instagram mavi tik fiyatları açıklandı mı? İşte bu soruların da bir cevabı var. Zuckerberg’in açıklamasına göre, kullanıcıların hesaplarını doğrulamalarına imkan tanıyan ve çeşitli ayrıcalıklar sunan ‘Meta Verified’ (Onaylı hesap) fiyatı, web için ayda 11,99 dolar, iPhone ve Android kullanıcıları için ise 14,99 dolar olacak. Aradaki fiyat farkının sebebi ise Apple'ın ve Google'ın uygulama mağazasında aldığı komisyon. Bunun yanı sıra, abonelik hem Instagram hem de Facebook hesaplarını kapsayacak.

Öte yandan, Meta’nın açıkladığı ücretli mavi tik, tanınmış kişi oldukları için daha önce Facebook ve Instagram’dan mavi tik almış kullanıcıları etkilemeyecek. Yani bu duyuruya kadar mavi tik almış kişiler para ödemek zorunda kalmayacak. 

INSTAGRAM MAVİ TİK SATIŞI BAŞLADI MI?

Instagram ve Facebook için mavi tik satışı bu hafta Avustralya ve Yeni Zelanda’da başlayacak ve abonelik sistemi diğer ülkelere de zamanla yayılacak. Mavi tiki de içinde barındıran abonelik sisteminin Türkiye'ye de ilerleyen haftalarda gelmesini bekliyoruz. 

INSTAGRAM FACEBOOK ÜCRETLİ ABONELİK ÖZELLİKLERİ NELER?

Bir diğer merak edilen konu ise ücretli abonelik sisteminin kullanıcılara sunacağı avantajlar, ayrıcaklıklar. Peki, Instagram ve Facebook mavi tik özellikleri neler? Meta tarafından yapılan duyuruda, ücretli abonelik sistemine kaydolup ödeme yapan kullanıcılara, mavi bir onaylanmış hesap rozeti, gönderileri için daha fazla görünürlük, taklitçilere karşı koruma ve müşteri hizmetlerine daha kolay erişim sağlayacağını açıkladı. 

Ayrıca abonelik sistemine ödeme yapan kullanıcılar, Instagram ve Facebook'ta paylaşılan Hikayeler ve Reel Videoları için özel etiketler alacak. Meta, abonelere Facebook'ta içerik oluşturuculara bahşiş vermek için kullanabilecekleri bir dijital para birimi olan 100 ücretsiz yıldız da verecek.

FACEBOOK INSTAGRAM ÜCRETLİ MAVİ TİK NASIL ALINIR? 

Kullanıcıların en çok merak ettiği sorulardan biri de mavi tiki nasıl satın alacakları? Instagram / Facebook abonelik sistemine nasıl üye olunur? İşte bu sorunun da cevabı ortaya çıktı...

Kullanıcıların Meta Verified yani ‘Onaylı Hesap’ için kayıt olmadan önce bazı şartları karşılaması gerekecek. Örneğin, abonelik sistemi yalnızca 18 yaş ve üzeri kullanıcılar tarafından kullanılabilecek. Meta ayrıca, abone olmak isteyenlerin Facebook veya Instagram hesaplarındaki profil adı ve fotoğrafıyla eşleşen, devlet tarafından verilmiş bir kimlik ile başvuru yapması gerekeceğini açıkladı. Hesabınızı kimliğinizde doğruladıktan sonra tekrar doğrulama sürecinden geçmeden profil adınızı, kullanıcı adınızı, doğum tarihinizi veya fotoğrafınızı değiştirmemeniz gerekiyor. 

Bu arada, Meta Verified rozeti henüz şirket ve işletmelerin başvurusuna açık değil. 

Uygulama kodlarını araştırarak tersine mühendislik yapan Alessandro Paluzzi bu özelliği geçtiğimiz ay keşfetmiş ve Twitter hesabından yaptığı paylaşımlar büyük ilgi çekmişti. Paluzzi geçtiğimiz ay, ‘Instagram mavi tik satışlarına başlayabilir’ demişti. 

(Haber Merkezi)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...