İstanbul'a getirilen depremzedelerden 8 bin 719'u taburcu edildi

- Güncelleme:
İstanbul'a getirilen depremzedelerden 8 bin 719'u taburcu edildi
GÜNDEM Haberleri

Kahramanmaraş depremlerinde yaralanan hastalardan 9 bin 983’ü İstanbul’a getirilmişti. Kentteki çeşitli hastanelerde tedavilere devam eden hastalardan 8 bin 719’u taburcu edildi. Depremzedelerden 1264’ünün ise tedavisi sürüyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerle sarsılan Türkiye yaralarını sarmaya devam diyor. Pazarcık’ta 7.7 ve Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğündeki felakette 41 binden fazla insan hayatını kaybederken 13 milyondan fazla kişi de depremden etkilendi. Binlerce insanın yaralandığı Maraş depremlerinde afetzedelerin tahliyesi sürüyor.

8 BİN 719 HASTA TABURCU EDİLDİ

Depremlerde enkaz altında kalarak yaralanan depremzedeler, Türk Silahlı Kuvvetlerine ait uçaklar ve Sağlık Bakanlığının ambulans uçaklarıyla İstanbul'a getirildi. Yaralılar, ambulanslarla havalimanlarından alınarak sevk edildikleri kentteki kamu, özel ve üniversite hastanelerinde tedavi altına alındı. Bugüne kadar kente getirilen 9 bin 983 yaralıdan 8 bin 719'u taburcu edilirken 1264'ünün tedavisi sürüyor.

(AA)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...