İki gün kaldı: 'X' temsilci atamazsa yavaşlayacak

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ - ANKARA
- Güncelleme:
İki gün kaldı: 'X' temsilci atamazsa yavaşlayacak

TEKNOLOJİ Haberleri  / HABER MERKEZİ - ANKARA

Sosyal medya platformu X, Türkiye'ye temsilci atamazsa yeni yaptırımlarla karşı karşıya kalacak. Bant genişliği ilk etapta yüzde 50, ardından yüzde 90 daraltılacak.

TBMM’de kabul edildikten sonra 1 Ekim 2020’de yürürlüğe giren ‘Sosyal Medya Yasası’ dâhilinde TikTok, Facebook ve YouTube gibi sosyal medya platformlarının 2 Kasım 2020’ye kadar Türkiye’de temsilci tayin etmeleri gerekiyordu. Türkiye’den günlük erişimi bir milyondan fazla olmasına rağmen temsilci görevlendirmeyen sosyal medya platformlarına onar milyon lira para cezası uygulanmıştı. Bu süreçte Instagram, Facebook, YouTube ve Tiktok Türkiye’ye temsilci tayini gerçekleştirirken, X ise herhangi bir temsilci görevlendirmemişti.

Bunun üzerine Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, 21 Temmuz 2023’te X’e üç ay boyunca reklam yasağı getirildiğini açıklamıştı. Sürenin dolmasına iki gün kalırken, X’in hâlen Türkiye’de temsilci atamadığı öğrenildi. 21 Ekim’e kadar herhangi bir temsilci görevlendirilmemesi durumunda X için yeni yaptırımlar gündeme gelecek.

BANT GENİŞLİĞİ YÜZDE 90'A KADAR DARALTILACAK

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu’nun bant daraltma yapılması için yargıya başvuru yapma yetkisi bulunduğuna dikkati çeken yetkililer, X’in internet trafiği bant genişliğinin mahkeme kararıyla yüzde 50 oranında daraltılabileceğini vurguladı.

Öte yandan, X’in bu yaptırım karşısında da 30 gün içerisinde temsilci tayin etmemesi hâlinde, bant genişliğinin yüzde 90’a kadar daraltılması için BTK Başkanı Karagözoğlu, Sulh Ceza Hâkimliğine başvuru yapılabilecek.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: HABER MERKEZİ - ANKARA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...