Henüz 20 yaşında! Köy hayatını paylaştı, 100 bin takipçiyi aştı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Henüz 20 yaşında! Köy hayatını paylaştı, 100 bin takipçiyi aştı

YAŞAM Haberleri  / Anadolu Ajansı

20 yaşındaki Selci, şehirde üniversiteye gitmek yerine köyünde kalıp çiftçilik yapmayı tercih etti. Köyde yaptıklarını en doğal hâliyle paylaştığı sosyal medya hesabı 100 bin takipçiyi aştı.

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesine bağlı Cumalı köyünde yaşayan 20 yaşındaki Nida Elif Selci, şehre göç eden akranlarının aksine köyünde kalıp çiftçiliği seçti. Hemşire Yardımcılığı Bölümünden iki sene önce mezun olan Selci, bölümüyle ilgili fakülteleri tam burslu olarak kazansa da hem ailesine destek olmak istediği hem de tabiatı ve hayvanları sevdiği için köyünde kalmaya karar verdi. Selci, aynı yıl Açıköğretim Fakültesi Laborant ve Veteriner Sağlık Ön Lisans Programı’na kayıt yaptırdı.

TARLA SÜRÜYOR, İNEK SAĞIYOR

Traktörle tarla süren, ekin eken, inek sağan ve ahır temizleyen Selci, köyün tek genci olduğu için de boş vaktini kitap okuyarak, gelişimine katkı sağlayacak videolar seyrederek değerlendiriyor.

Henüz 20 yaşında! Köy hayatını paylaştı, 100 bin takipçiyi aştı

TAKİPÇİ SAYISI 100 BİNİ AŞTI

Selci, öğrendiklerini paylaşmak adına kendi adına sosyal medya hesabı açıp, zamanla 101 bin takipçi sayısına ulaştı. Köydeki yaşantısını, tarla yaptığı işleri ve hayvancılığı çektiği videolarla takipçilerine aktaran Selci, bu sayede “fenomen çiftçi” oldu.

Paylaşımlarıyla tanınırlığı günden güne artan Selci, tarımla ilgili fuarlara, toplantılara, seminerlere ve televizyon programlarına davetli olarak katılıyor. Hayvancılığa kurban döneminde satmak amacıyla 10 koyun ile başladıklarını ve bugün 80 koyuna ulaştıklarını belirten Selci “İleride büyük bir süt çiftliği istiyorum. Yakınındaki tarlada sebze üretmeyi düşünüyorum. Aslında hayalim çiftlik hayvanlarından hayvanat bahçesi kurmak” diye konuştu.

Henüz 20 yaşında! Köy hayatını paylaştı, 100 bin takipçiyi aştı

BÜYÜK BİR KİTLEM VAR

Sosyal medyada köyde yaptığı işleri paylaştığını söyleyen Selci “Burada nasıl yaşıyorsam olduğu gibi aktarıyorum. Sosyal medyada soru cevap etkinliği düzenleyerek hem kendim bilgi sahibi oluyorum hem de arkadaşlarımın bilgi sahibi olmasını sağlıyorum. Şu an oldukça büyük bir kitleye hitap ediyorum” dedi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...