Elektrik akımının ses titreşimlerinin etkisiyle değiştiğini kim keşfetti?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Elektrik akımının ses titreşimlerinin etkisiyle değiştiğini kim keşfetti?

TEKNOLOJİ Haberleri

Hayatımızın bir parçası olan iletişim insan grubu arasında gerçekleşen duygu, düşünce, davranış ve bilgi alışverişidir. İletişimde en çok kullanılan yöntem ise sestir. Günümüzde teknolojinin gelişmesiyle beraber özellikle telefon görüşmeleri en etkili iletişim araçlarındandır. Uzakları yakın eden bu teknolojinin geçmişi ise zaman zaman araştırılıyor. Peki, elektrik akımının ses titreşimlerinin etkisiyle değiştiğini kim keşfetti? İşte detaylar…

Olumlu yada olumsuz yönleri sıkça tartışılsa da telefonun icadı ve geliştirilmesi insanlığa büyük katkılar sunmuştur. 1870’lerde tanınmış iki mucit, elektrik kabloları boyunca ses iletebilen bağımsız tasarlanmış bir cihaz hazırladı. Telgraf ve telefon kavramları o dönem birbirine çok benziyordu. Peki, elektrik akımının ses titreşimlerinin etkisiyle değiştiğini kim keşfetti?

ELEKTRİK AKIMININ SES TİTREŞİMLERİNİN ETKİSİYLE DEĞİŞTİĞİNİ KİM KEŞFETTİ?

İskoçyalı bilim insanı Graham Bell, tüm hayatını sağırların eğitimine adamıştı. Bir yandan telgrafı geliştirmeye çalışan Bell telin yansıttığı ses titreşimlerini duydu ve insan kulağının titreşimleri duyması konusundaki çalışmalarını hızlandırdı.

Bell tel aracılığıyla insan sesinin aktarılmasının mümkün olduğunu kavradı. Çalışmaları ve çabaları sonuç verdi ve yeni bir iletişim aracı olarak telefonun patenti için başvuruda bulundu. Tarihler 7 Mart 1876 yılını gösterdiğin Bell telefonun patentini aldı. Bu gelişmeden 3 gün sonra telefonla ilk konuşma yapıldı. Konuşmayı yapanlardan biri bu yeni icadın mucidi Graham Bell iken diğeri Bell’in telefonun icadındaki en büyük yardımcısı elektrik mühendisi Thomas Watson idi. İlk konuşma ise şu sözlerden ibaretti: “Bay Watson! Buraya gel. Seni görmek istiyorum.”

Elektrik akımının ses titreşimlerinin etkisiyle değiştiğini kim keşfetti?

WESTERN UNİON'DAN MALİ DESTEK

Bell'in gelecekteki babası, avukat Gardiner Green Hubbard, Western Union Telegraph Company'nin Bell'e, çok yönlü telgraf çalışmalarını sürdürmesi için gereken mali desteği vermesini sağladı.

Bell, beraberindeki bir başka parlak genç elektrikçi Thomas Watson ile yaz boyunca bir fikir geliştirdi. Bu fikir, insan sesini elektriksel olarak iletebilecek bir cihaz yaratmaktı.

TELEFON AÇILDIĞINDA NEDEN "ALO" DENİYOR?

Telefonda hemen hemen her gün "Alo" sözcüğü kullanılıyor. "Alo" ise gerçekte Graham Bell'in sevgilisi Allessandra Lolita Oswaldo'nun adının kısaltılmışı.

Bell telefonu icat edince ilk hattı sevgilisinin evine çekti. Bell'in telefonu her çaldığında arayan Allessandra Lolita Oswaldo'dan başkası olmuyordu. Zamanla sevgilisinin adını kısaltarak kullanan Bell, telefonu ilk başlarda "Ale Lolos" diye açıyordu. Daha sonra bu kısaltmayı daha da kısaltılarak "Alo" halini getirdi.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...