OHAL ne zaman bitecek 2023? OHAL uygulaması uzatılacak mı?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
OHAL ne zaman bitecek 2023? OHAL uygulaması uzatılacak mı?
GÜNDEM Haberleri

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından 8 Şubat’ta tarihide OHAL ilan edilmişti. Cumhurbaşkanı kararnamesiyle yürüklüğe giren OHAL uygulamasının uzatılıp uzatılmayacağı merak konusu oldu. Peki, OHAL ne zaman bitecek 2023? OHAL uygulaması uzatılacak mı? İşte konu hakkında tüm merak edilenler…

Kahramanmaraş'ın Pazarcık 7,7 ve Elbistan 7,6 ilçelerinde meydana gelen depremlerin afet bölgesinde OHAL ilan edildi. Bölgede enkaz temizleme işlemleri devam ederken OHAL uygulamasının uzatılıp uzatılmayacağı sıkça araştırılıyor. Peki, OHAL ne zaman bitecek 2023? OHAL uygulaması uzatılacak mı? İşte konu hakkında tüm merak edilenler…

OHAL NE ZAMAN BİTECEK 2023?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilen ve Resmî Gazete'de yayımlanan; depremden etkilenen 10 ili kapsayan olağanüstü hâl (OHAL) kararıyla ilgili Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Buna göre, Anayasa'nın 119. maddesi ile 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu'nun 3'üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendine göre 8 Şubat 2023 Çarşamba gününden itibaren 90 gün boyunca OHAL ilan edildi. Deprem bölgesinde uygulanan OHAL uygulamasının Nisan ayında son bulması bekleniliyor.

OHAL UYGULAMASI UZATILACAK MI?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilen ve Resmî Gazete'de yayımlanan; depremden etkilenen 10 ili kapsayan olağanüstü hâl (OHAL) kararnamesinin uzatılıp uzatılmayacağı bir süredir vatandaşlar tarafından merak ediliyordu konuyla ilgili açıklama henüz resmî kurumlarca gelmedi. Konuyla ilgili gelişme olursa haberimizde yer vereceğiz.

OHAL ne zaman bitecek 2023? OHAL uygulaması uzatılacak mı?

OHAL İLAN EDİLEN İLLER HANGİLERİ? 

Depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ın dışında Adıyaman, Adana, Gaziantep, Diyarbakır, Kilis, Hatay, Osmaniye, Malatya ve Şanlıurfa’da OHAL ilan edildi.

Elâzığ Valiliği, OHAL ilan edilen 10 il arasında bulunmadıklarını belirterek, genel hayata etkili afet bölgesi ve mücbir sebep hali ilan edildiğini bildirildi.

OHAL OLAN BÖLGELERDE İŞTEN ÇIKARMA YASAĞI 

Deprem bölgesindeki çalışanları korumak için OHAL süresi boyunca işten çıkarma yasağı getirildiğini belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Bölgedeki işçilerimizin çalışamadıkları süre için Kısa Çalışma Ödeneği ile ücret desteği veriyoruz.” dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...