Messi hayranı çocuklar şimdi takım arkadaşı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Messi hayranı çocuklar şimdi takım arkadaşı
Spor Haberleri

Dünya Kupası’nda nefesler tutuldu. Futbolseverler yarın saat 18.00'de oynanacak olan Arjantin-Fransa final maçına kilitlendi. Karşılaşmayı Arjantin kazanırsa bu sadece Tangocuların değil Messi’nin kupası olacak. Arjantin’in kadrosundaki isimlerin çoğu ise futbola Messi ile âşık oldu. Şimdi bu gençler, çocukluk kahramanlarını ‘Gelmiş geçmiş en iyi oyuncu’ yapmak için çabalıyor.

MURAD TAMER'İN HABERİ

Arjantin’in Dünya Kupası’nda finale kalmasının arkasında birçok etken var ama en önemlisi Lionel Messi ve vaktiyle ona hayran olan çocukların enerjisi... Kadrodaki 26 oyuncudan 15’inin yaşı 21-28 aralığında. Bu yaş grubundaki oyuncuların hepsinin futbola olan aşkları Messi sayesinde alevlendi. Kadrodaki isimlerin çoğu Messi basamakları tırmanırken okul teneffüslerinde top peşindeydi. Messi’nin genç yaşında rekorları parçalamasına, sayısız kupa kazanmasına akıl almaz goller atmasına çocukluklarında şahit olan bu isimler, kendi dönemlerinin Maradona’sını bulmuştu.

EN BÜYÜK HAYAL

İşte bu gençler, bütün dünyadaki hayranları gibi Messi’nin önceki turnuvalarda Dünya Kupası’nı kazanamamasını dert edinmiş durumda. Son defa çıkmış olduğu Dünya Kupası’nda koleksiyonundaki tek eksiği tamamlamak için can atan Messi, yarın akşam bu hasreti dindirmeye çalışacak. En az onun kadar çocukluklarında ve gençliklerinde Messi’ye hayran olan oyuncu grubu da canlarını dişine takıyor. Hepsinin hayali, çocukluk kahramanlarının elinde Dünya Kupası’nın yükseldiğini görmek. Tangocular kupayı kazanırsa bu, Arjantin’in değil, âdeta Messi’nin kupası olacak. 

Messi hayranı çocuklar şimdi takım arkadaşı

İŞTE O ÇOCUKLAR...

Lionel Messi Dünya Kupası’ndaki ilk maçını oynadığında Enzo Fernandez 5, Julian Alvarez 6, McAllister 7, Lautaro Martinez 8, Christian Romero 8, Lisandro Martinez 8, Rodrigo de Paul ise 12 yaşındaydı. 

KADROYU O MU KURUYOR?

Messi’nin sık sık Arjantin’in kadrosuna ve oyun tarzına müdahale ettiği konuşulur. Sampaoli döneminde kadroya çağrılan Icardi’yi kampta gören Messi’nin “Bu pisliğin burada ne iş var” dediği ve sonrasında da 2022 kadrosuna da aldırmadığı iddiaları Arjantin basınında dile getirildi. Sampaoli’nin bir maçta Agüero’yu Messi’ye sorarak oyuna aldığı da bir başka iddia. Son kupada takımı finale çıkaran Sampaoli’nin gönderilip yerine Lionel Scolani’nin getirilmesinde de Messi’nin rolü olduğu ortaya atılmıştı. Barcelona’nın eski teknik direktörü Quique Setien de “Lionel Messi’ye teknik direktörlük yapmak çok güç. Ben kimim ki onu oyundan çıkarabileceğim?” demişti. 

Düzenleyen:  - Spor
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...