Katar'da Valencia resitali

- Güncelleme:
Katar'da Valencia resitali
SPOR Haberleri

2022 Dünya Kupası’nın açılış maçına F.Bahçe’nin süper golcüsü Enner Valencia damgasını vurdu. Turnuvanın ilk golünü penaltıdan atan, 15 dakika sonrasında da kafasını çalıştıran yıldız futbolcunun bir golü de VAR’a takıldı.

Bir Dünya Kupası’nı daha evimizden seyretmenin acısıyla açılış maçına yoğunlaştık. Turnuvaya 209 milyar lira gibi inanılmaz bir harcama yapan Katar’ın millî takımı önünde Ekvador kolay sonuca gitti. Gecenin adamı şüphesiz ki F.Bahçe’de bu sezon şimdiden 15 gol, 4 asistle oynayan Enner Valencia oldu. Süper forvetin maçın henüz başında attığı gol VAR’dan geri döndü dönmesine ama bu sanki ‘bir fırtına öncesi’ sinyaliydi. Sonrasında Ekvador dalga dalga geldi. 

YARIM SAATTE BİTTİ

Karşılaşmanın ilk çeyreği henüz dolmuştu ki Ekvador penaltı kazandı. Beyaz noktanın başına geçen Valencia turnuvanın ilk golünü attı: 1-0. 31’de Preciado’nun sol kanattan ortasında ceza sahası içinde Valencia şık bir kafa vuruşuyla kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti: 2-0. 55’te Romario Ibarra’nın ceza sahası dışından sert şutunda kaleci Al Sheeb gole izin vermedi. Vites düşüren Ekvador kalan dakikalardaki cılız Katar ataklarını kolay savuşturdu ve sahadan üç puanla ayrıldı.

DÜNYA ONU KONUŞTU

Dünya Kupası’nın açılış maçında Katar’a iki gol atan ve üç puanı ülkesi Ekvador’a kazandıran Enner Valencia, dünya basınında manşetlere çıktı. İşte onlardan bir kısmı:
AS: “Milli kahraman, Enner Valencia!”
L’Equipe: “Enner Valencialı Ekvador, kolayca kazandı!”
The Sun: “Enner Valencia, Katar’ı 45 dakikada susturdu!”
BBC: “Ekvador, Dünya Kupası’nın açılış maçında Enner Valencia sayesinde Katar’ı 2-0 mağlup etti.”
Yahoo: “Enner Valencia Altın Ayakkabı liderliğini erkenden ele geçirdi”

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...