Katar'da rüya gibi açılış

- Güncelleme:
Katar'da rüya gibi açılış

SPOR Haberleri

60 bin seyirci kapasiteli Al Khor Al-Bayt Stadyumu’ndaki açılış gösterileri nefes kesti. Stada gelen taraftarları develer ve atlı birlikler karşıladı. Balvin, Black Eyed Peas, Shakira, Nora Fatehi gibi isimler konser verdi.

Katar’ın ev sahipliğinde düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası muhteşem bir açılışa sahne oldu.  FIFA tarafından düzenenlenen turnuvanın açılışı 60 bin seyirci kapasiteli Al Khor Al-Bayt Stadyumu’nda yapıldı. Açılış maçı için stada gelen futbolseverleri ve basın mensuplarını protokol yolunda konuşlanan develer ve atlı birlikler karşıladı.

Katar'da rüya gibi açılış

Stada erken saatlerde gelen Katar ve Ekvador formaları giymiş çok sayıda taraftar, ülkelerinin bayraklarıyla maç saatini beklemeye başladı. Futbolseverler protokol kapısının önünde geleneksel Arap müziği ve dans gösterisini izleyerek keyifli vakit geçirirken, Dünya Kupası ve futbol topuyla renkli görüntüler veren animatörlerle fotoğraf çektirdi. 

MÜKEMMEL STAT

Bölgedeki halk tarafından yüzyıllardır kullanılan “bayt al sha’ar” çadırlarından esinlenilerek tasarlanan stadın, çadırların ip detaylarının bile yansıtıldığı sıra dışı bir görünüme sahip olduğu görüldü.

Katar'da rüya gibi açılış

Açılışta Balvin, Black Eyed Peas, Shakira, Nora Fatehi gibi isimler konser verirken dünyanın dört bir tarafından gelen tribündeki taraftarlar şarkılara eşlik etti. Görsel efektler ve yöresel kıyafetlerden esinlenen maskotlarla büyük ilgi çeken açılış töreni sonrası 22. Dünya Kupası, Katar ile Ekvador arasında oynanan açılış maçıyla resmen başladı.

Katar'da rüya gibi açılış

ERDOĞAN DA İZLEDİ

Cumhurbaşkanı Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani’nin davetine icabetle, Katar’da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası’nın açılışı dolayısıyla liderlere verilecek resepsiyona katıldı. Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi ile selamlaştı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...