Fenerbahçe haberleri: Jorge Jesus tabuları yıkıyor, ezberleri bozarak kazanıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Fenerbahçe haberleri: Jorge Jesus tabuları yıkıyor, ezberleri bozarak kazanıyor

Spor Haberleri

Jesus’un ne ideal on biri var ne de değişmez bir oyuncusu. Ligde ve Avrupa’da zirvedeki Portekizli 29 farklı oyuncuya forma verdi.

EMİN ULUÇ'UN HABERİ

Fenerbahçe’de format değişiyor, on bir değişiyor, kazanma alışkanlığı artarak devam ediyor. Tarihinde ilk kez dört maçın ardından Avrupa’da gruplardan çıkmayı garantileyen Fenerbahçe hem Avrupa Ligi’nde hem de maç eksiğine rağmen Süper Lig’de liderlik koltuğunda otururken, aslan payı Jorge Jesus’a veriliyor. Portekizli hocanın ortaya çıkardığı takım öncelikle fiziki anlamda rakiplerine üstünlük sağlarken bunu bol gollü galibiyetlerle süslüyor. Daha da önemlisi bu takımın ne ideal bir on biri var ne de değişmez bir taktiği.

İRFAN VE NAZIM...

Bu sezon 20 resmi maça çıkan Fenerbahçe’de Jorge Jesus kazanan on biri bozmaktan çekinmiyor. Gol krallığında zirvede olan Valencia’yı yedek soyundurmak, Arao ve Crespo varken, İsmail’i ilk on birde kullanmak, Arda konusunda tribün baskısına boyun eğmemek onun normalleri.

Bugüne kadar 29 farklı oyuncuya forma veren Portekizli, sadece kaleci İrfan ve sakat olan Nazım’dan faydalanmadı. Kaleciler, S. Aziz ve Osayi dışındaki bütün oyuncular skora katkı sağladı. 26 farklı oyuncu ilk on birde görev alırken, 18 oyuncu gol attı, 17 oyuncu asist yaptı.

Fenerbahçe haberleri: Jorge Jesus tabuları yıkıyor, ezberleri bozarak kazanıyor

JESUS’UN PRENSİ AĞIR İŞÇİ SZALAI

Jesus döneminde sadece iki oyuncu 20 maçın tamamında forma giydi. 19 defa ilk on birde görev alan Attila Szalai, bin 751 dakikayla en uzun süre mesai yapan isim oldu. Rossi de 12’si ilk on bir olmak üzere tüm maçlarda forma şansı bulurken, bin 113 dakika sahada kaldı.

Düzenleyen:  - Spor
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...