Ofsayt çizgisi başkanlardan! VAR Sistemi Bilgilendirme Toplantısı yapıldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Ofsayt çizgisi başkanlardan! VAR Sistemi Bilgilendirme Toplantısı yapıldı

FUTBOL Haberleri

Başkan Mehmet Büyükekşi toplantıda yaptığı konuşmada birlik olma çağrısı yaparken, “TFF asla taraf değildir” dedi.

TFF, Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı ve TFF 1. Lig Kulüpler Birliği üyelerine yönelik ‘VAR Sistemi Bilgilendirme Toplantısı’ gerçekleştirdi. Federasyon Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin ev sahipliğindeki etkinliğe Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, takım kaptanları katıldı.

Heyete VAR hakkında bilgi verilirken, kulüp başkanları, teknik direktör ve futbolcular, VAR Merkezi’nde canlı maç ve hazırlanan demolar üzerinde VAR hakemliği deneyimi yaşadı. VAR protokolü çerçevesinde kritik pozisyonları değerlendiren katılımcılar, ofsayt çizgilerini de kendileri çizdi.

YENİ YANLIŞLAR YAPMAYALIM

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi toplantıda yaptığı konuşmada, “Ligdeki 11 haftada hakemlerimiz çok eleştirildi. Bunda bazı düşük hakem performanslarının payı var ama bazı eleştirileri sert ve haksız bulduğumu da söylemeliyim. Bazı hataları düzeltelim derken yeni hatalar yapma lüksümüz yok. Sizi temin ederim TFF asla taraf değildir. Bütün kulüp yöneticilerimizi, medya mensuplarımızı ve fikir önderlerimizi, her şart altında sakin olmaya, ortak problemlerin üstesinden gelebilmek için karşımızda değil yanımızda olmaya, bizimle birlikte çözüm üretmeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı. 

VAR HAKEMLERİ TANITILDI

MHK Başkan Vekili Murat Ilgaz, VAR kadrosunda yer alan 12 hakemi sahneye çağırarak katılımcılara tanıttı. Ilgaz daha sonra ise yaptığı sunumla, VAR Sistemi’nin işleyiş şekli, VAR ve AVAR hakemlerinin görevleri ve VAR Protokolü’nü ekranda pozisyonlarla örneklendirerek bilgilendirmede bulundu. 

Düzenleyen:  - FUTBOL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...