Türkiye için derbi vakti | Fenerbahçe, Beşiktaş'ı ağırlayacak

- Güncelleme:
Türkiye için derbi vakti | Fenerbahçe, Beşiktaş'ı ağırlayacak

Spor Haberleri

‘Üç büyükler’ arasında bu sezon yaşanan şampiyonluk yarışı nefesleri kesiyor. Lider Galatasaray’ın takipçileri Fenerbahçe ile Beşiktaş, yarıştan kopmak istemiyor.

EMİN ULUÇ VE MURAD TAMER'İN HABERİ - Millî maç arasının ardından gözler yeniden Süper Lig’e çevrildi. Futbolseverler bu akşam derbi ziyafeti yaşayacak. Lider Galatasaray’ın takipçileri Fenerbahçe ile Beşiktaş, Kadıköy’de karşı karşıya gelecek. Ülker Stadı’nda 20.30’da başlayacak müsabakayı Halil Umut Meler yönetecek. Bu sezon Anadolu takımlarının geride kalmasıyla şampiyonluk yarışı İstanbul’un üç büyük takımı arasında yaşanıyor. Nefes kesen yarışta biraz geride kalan Beşiktaş derbi zaferiyle aradaki farkı eritmek istiyor. 

FENER'İN EKSİĞİ ÇOK

Ligde oynadığı son üç maçını kazanan Fenerbahçe, son yedi maçta ise 19 puan toplamayı başardı. İlk yarıda Dolmabahçe’deki derbiden golsüz beraberlikle dönen Fenerbahçe, sahasında kazanarak yoluna kayıpsız devam etmenin hesaplarını yapıyor. Alanyaspor maçında kırmızı kart gören Jorge Jesus, kritik maçta takımının başında olmayacak. Beşiktaş’ta Dele Alli, Fenerbahçe’de ise Lincoln, Oosterwolde, King, Peres ve Batshuayi sakatlıkları sebebiyle forma giyemeyecek.

Türkiye için derbi vakti | Fenerbahçe, Beşiktaş'ı ağırlayacakerbahç

SAVUNMA YİNE ÜÇLÜ

Şampiyonluk hesapları yapan Fenerbahçe, sezonun belki de en kritik maçı olan Beşiktaş derbisinde galibiyetten başka bir sonuç düşünmüyor. Sarı lacivertliler, önemli eksiklerine rağmen 3 puana odaklanmışken, teknik direktör Jorge Jesus da Türkiye’deki ilk derbi galibiyetine ulaşmak istiyor. Derbilerde 2 yenilgi, 1 beraberlik alan Portekizli, bu maçlarda üçlü savunmayı tercih etmiş ve yoğun eleştiri almıştı. Jesus, buna rağmen Beşiktaş karşısında yine aynı savunma kurgusunu tercih edecek.

EN DOĞRUSU BU!

Ofsayt taktiğini en önemli savunma silahı olarak gören Jorge Jesus, bu uygulamanın üç stoperle daha net sonuç verdiği düşüncesinde olduğu için Beşiktaş’a karşı duruşunu değiştirmeyecek. Savunma bloğunu orta alana yakın tutup rakibe oyun kurma fırsatı vermek istemeyen Portekizli çalıştırıcı, Sevilla maçındaki gibi şiddetli presle sonuca gitmeyi hedefliyor. Jesus bulacakları erken bir golle maçı koparacaklarına inanıyor. Son 36 derbide ilk golü atan taraf sadece üç defa yenildi. 

FORVETLERE GÜVENİYOR

Beşiktaş için Kadıköy’deki derbi tamam ya da devam anlamı taşıyor. Siyah beyazlılar muhtemel bir mağlubiyet hâlinde takip ettiği ve bir maçı eksik olan Fenerbahçe’nin sekiz puan gerisine düşecek. Kartal kazanırsa zirvede kartlar yeniden dağıtılacak. TFF’den G.Antep ve Hatay maçlarına puan vermeme kararı gelirse Kadıköy’deki galibiyet şampiyonluk yolunda Beşiktaş’ı yeniden iddialı yapacak. Teknik direktör Şenol Güneş dev maç öncesi hafta boyunca Ümraniye’de mesai yaptı.

Türkiye için derbi vakti | Fenerbahçe, Beşiktaş'ı ağırlayacak

PRİM 100 BİN LİRA

Fenerbahçe’nin defansif zafiyetleri üzerinde çalışan tecrübeli çalıştırıcı hücumcularına güveniyor. Ghezzal’ın iyileşmesi, Aboubakar ve Cenk Tosun’un çok formda olması Beşiktaş’ın en büyük kozu. Şenol Güneş hızlı hücumlarla rakibini mat etmeye çalışacak. Oyuncularını özel olarak çalıştıran tecrübeli teknik adam, yıldız isimlerden sorumluluk almasını ve yeteneklerini kullanmasını istedi. Yönetim de derbi primini 100 bin lira olarak belirleyerek takıma doping etkisi yaptı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Spor
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...