Caner'in yokluğu tüm takımı etkiledi

Düzenleyen:
Caner'in yokluğu tüm takımı etkiledi

SPOR Haberleri

Beşiktaş, Antalya engelini 3 golle geçip 3 önemli puan alırken çok önemli bir kayıp vermişti. Oyuna sonradan giren Caner Erkin’in aşil tendonu kopmuş ve gece operasyon geçirmişti. Milli oyuncunun 6 ay takımdan uzak kalacağı konuşuluyor.

Caner Erkin’e geçmiş olsun diyelim ve bundan sonra olacaklara bir bakalım… Teknik direktör Şenol Güneş’in planlarında önemli değişimler olacak. Stoperden sol kanada kadar zincirleme bir etkilenme söz konusu. İşte kadro durumuna ve futbolcu özelliklerine göre Şenol Güneş’in opsiyonları…

ESKİ DÜZENE DÖNÜŞ

Kartvizitinde Barcelona olan ve Kartal Yuvası’na konan Adriano son maçlarda özgür oynuyordu. Sol kanat gibi ve çok kısa zamanlarda da 10 numara bölgesinde. Ki Antalya maçında soldan o kadar çok bindirmede bulundu ki sol bek orjini pek görülmedi, hissedilmedi. Caner Erkin’in yokluğunda birinci öncelikli opsiyon Adriano’nun sol bekte çakılı oynaması.

Sol kanatta değişim

Adriano’nun sol beke çekilmesi halinde önde kısmen eskiye dönüş veya taktik değişikliğe gidilecek. Antalya maçında kanatlarda Aboubakar ve Quaresma dönüşümlü oynamıştı. Bu bölgede yeniden Olcay Şahan veya Aboubakar’ı görebiliriz. Bu durumda forvette ise Cenk Tosun yer alır. Tabii bu rakibe ve iç sahaya göre değişime sebep olabilir.

Stoperde oynama 

Şu anda bu ihtimal zor görünüyor çünkü oturmuş bir ikili stoper var. Dusko Tosic ve Marcelo tuttu. Şenol Güneş’in sol bek özelliği de olan Dusko Tosic’ı buraya kaydırıp Adriano’yu yine önde görevlendirme şansı var. Ancak kurulu düzen bozulacak ve Marcelo’nun yanında Rhodolfo çekilecek. Elde tutulabilir ama çok düşük ihtimallerden birisi.

ORMAN’IN CANER YORUMU

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman Caner Erkin’in sakatlığı sonrası çok üzgündü… Hastaneye gitti, Erkin’le yakından ilgilendi ve bilgilendi. Orman ameliyat sonrası yaptığı açıklamada “Önce futbolculuktan ziyade insanlık önemli. Sağlık önemli. Caner’in morali çok iyi. Ne zaman döneceğim diye hesap yapıyor. Allah tedavisi olan hastalıklar, sakatlıklar versin ve kimseyi çaresiz bırakmasın. Bizim için kayıp ancak Beşiktaş’ın geniş bir kadrosu var. Yolumuza devam edeceğiz. Caner, Beşiktaş’a çok çabuk uyum sağladı. Sanki 10 senedir bu kulüpte gibi oynuyor. Taraftar da onu çok sevdi. Bir an önce dönmesini bekliyoruz” dedi.

YALNIZ DEĞİLSİN

Caner Erkin’i kız arkadaşı Şükran Ovalı yalnız bırakmadı. Başkan Fikret Orman hastanede moral verdi. Ziyaretçi akınına uğrayan Caner Erkin’in yanında kimler yoktu ki... Teknik ekip ve futbolcu arkadaşlarının yanı sıra Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim de “Geçmiş olsun” dedi. Caner Erkin dün taburcu edildi.

En iyi ihtimal Trabzon

Caner Erkin’in aşil tendonundaki kopmanın onarımını yapan Beşiktaş Kulübü Sağlık Kurulu Başkanı doktor Sarper Çetinkaya bilgilendirmede bulundu. Normalde aşil tendonu kopmalarında oyuncunun sahalara dönmesinin 6 ayı bulduğunu belirten Çekinkaya, Caner Erkin konusunda biraz iyimler ve umutlu. Sebebi ise Milli futbolcunun güçlü yapısı, hırsı ve isteği… Sarper Çetinkaya, iyi bir tedavi süreci sonrası dönüşünün erkene çekilebileceği görüşünde. İşte bu sözlerin paralelinde Caner’in takıma dönmesinin 5 ayı bulduğu düşünülürse Nisan’ın ilk haftasındaki Trabzon-Beşiktaş mücadelesine yetişebilir. Normal takvime göre ise Caner’in formasına kavuşması Nisan ayı sonundaki Fenerbahçe derbisine denk geliyor. Tabii zaman ne gösterir buna oyuncunun tedavisi ve fiziki durumu cevap verecek. 

"YANINDA OLACAĞIZ"

Futbolcularla birlikte Caner Erkin’i ziyaret eden Şenol Güneş “Biraz zamana  ve sabra ihtiyacı var. Bu dönemde biz de takım arkadaşları da onu yalnız bırakmayacağız. Aileden biri olarak takım adına çok şeyler yapmaya çalışan, yürekten oynayan bir oyuncuydu. Biz sevgiyi ve anlayışı ona gösterebilirsek 1-2 ay sonra ayağa kalktığında zaten her şeyi daha iyi görecek. Bu sakatlık onu bizden ayırdı. Caner’i çok seviyoruz. Herkes seviyor. Takım çok seviyor. En kısa zamanda yanımızda olmasını istiyoruz” dedi.

G.BİRLİĞİ STARTI VERİLDİ

Siyah-beyazlılar, ligin 9. haftasında Cuma günü Gençlerbirliği ile Ankara’da oynayacağı maçın hazırlıklarına ara vermeden başladı. Teknik direktör Şenol Güneş yönetimindeki çalışmada Antalya maçında oynayanlar yenileme çalışması yaptı. Aşil tendon kopan Caner Erkin’in yokluğunda oyuncuların pek keyfi yoktu. Hazırlıklara bugün devam edilecek. 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...