Fenerbahçe Konya'da yara sardı

Düzenleyen:
Fenerbahçe Konya'da yara sardı

SPOR Haberleri

Sarı Kanarya Emenike’nin penaltı golüyle güldü. Bu sezon İstanbul dışında ilk defa kazandı.

M. Emin ULUÇ

Türkiye’yi Avrupa Ligi’nde temsil eden Konyaspor ile Fenerbahçe, Süper Lig’de 9. haftanın kapanış maçında karşı karşıya geldi. İki takım arasındaki genel istatistiklerde sarı-lacivertlilerin bariz üstünlüğü vardı. Ancak son 3 maçtan biri berabere biterken, diğer ikisini de Konya kazanmıştı. Sezon performanslarına bakıldığında da yeşil-beyazlılar, sarı-lacivertlilere oranla daha iyi bir görüntü veriyordu. İki takım da kazanmak için çıktı sahaya, zira bunu yapabilecek güçleri vardı, rakipten korkuları yoktu. Ama oyun anlayışları temkinli olunca ortaya mücadele dozu yüksek, seyir keyfi düşük bir karşılaşma çıktı. Maçın ilk ciddi pozisyonu 25’te gelişti. Sağ kanattan ceza sahasına dalan Lens tekniği ve hızını birleştirince net bir penaltı kazandırdı takımına. Atışı kullanan Emenike de bu fırsatı golle taçlandırdı: 1-0.

Lens galibiyetle döndü

Mücadelenin ikinci yarısında daha tempolu ve keyifli bir oyun vardı. Fenerbahçe skoru garantiye almak, Konya evindeki 18 maçlık yenilmezlik unvanını korumak için yüklendikçe net gol pozisyonları izledik. 58’de Fenerbahçe gole çok yaklaştı. Van Persie’nin şutu direkten döndü. Meşin yuvarlağı önünde bulan Hollandalı kafayı vurdu, Serken çeldi. RvP bir kafa daha vurdu ama Serkan bir kez daha gole vize vermedi. Bu pozisyondan kısa bir süre sonra Konya saldırdı. Skrtel’in ceza alanında topa elle temasında yeşil-beyazlılar penaltı istedi. Ancak hakem Bülent Yıldırım çarpma değerlendirmesiyle devam kararı verdi. Kalan dakikalarda iki takımın gol arayışlarından sonuç çıkmadı. Fenerbahçe, 2 maçlık galibiyet hasretini yıldız oyuncusu Lens’in geri dönüşüyle dindirdi.

Emenike çok mutlu

Dün F.Bahçe’ye altın değerinde bir galibiyet getiren Emmanuel Emenike ligde 8 maçta 3 gol 2 asiste ulaştı. “Konyaspor çok iyi bir takım ama kazanmayı başardığımız için kendimi harika hissediyorum” diyen Nijeryalı oyuncu, “Hafta içinde sosyal medyada bazı polemikler yaşandı. Instagram fotoğraflarımı silmemin Fenerbahçe ile hiçbir alakası yok” sözlerini kullandı. 

Bizi güçleriyle yensinler

Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, “İkinci yarıda F.Bahçe’yi sahasına ittik ama büyük tehditler oluşturamadık” derken, “Verilmeyen penaltımız var. Maçta uzatma daha çok olmalıydı. Büyük takımlar hakemlerle bizi yenmesinler. Bizi güçleriyle yensinler, zaten yenerler” sözlerini kullandı. Adının F.Bahçe’yle anıldığı hatırlatılan Kocaman, “Bu çok anormal bir şey değil. Ayrıca ‘Aziz Yıldırım’ın olduğu yerde ben olmam’ diye bir ifade de kullanmadım” dedi. 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...