Türk gençleri kıskaçta: Uyuşturucudan ölümlerde baş sebep 'Metin Amca'

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Türk gençleri kıskaçta: Uyuşturucudan ölümlerde baş sebep 'Metin Amca'
Sağlık Haberleri

Türkiye’de uyuşturucu ölümlerinin büyük bir bölümü gençler arasında popüler olan 'metamfetamin' kullanımına bağlı olarak gerçekleşiyor. 2018’de madde bağlantılı ölümlerin yüzde 6,2’si metamfetamin yüzünden meydana gelirken, bu oran 2020’de yaklaşık 5 kat artarak 31,2’ye ulaştı.

ZİYNETİ KOCABIYIK'IN HABERİ - Birleşmiş Milletler Uyuşturucu Kontrol Kurulu (INCB) 2022 Raporu, Türkiye’de uyuşturucu ölümlerinin büyük bir bölümünün gençler arasında popüler olan metamfetamin kullanımına bağlı olarak gerçekleştiğini ortaya koyuyor. Raporda 2018’de madde bağlantılı ölümlerin yüzde 6,2’si metamfetamin yüzünden meydana gelirken bu oranın 2020’de yaklaşık 5 kat artarak 31,2’ye ulaştığı belirtiliyor. Ayrıca narkotik ağrı kesici kullanımında da dünya çapında bir artış olduğu 2001 yılında 50 bin olan kullanımın 2020’de 250 bine ulaştığı ifade ediliyor.

Raporla ilgili bilgi veren Birleşmiş Milletler (BM) Uyuşturucu Kontrol Kurulu Üyesi ve Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevil Atasoy, Birleşmiş Milletler raporunda hem kaçakçılığındaki artış hem de metamfetamine bağlı ölüm sayısında artış sebebiyle bu uyuşturucunun Türkiye için bir halk sağlığı problemi olduğuna vurgu yapıldığını belirtti. Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü, Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan ise 12 yaş ve üzerinde esrar kullanımı yüzde 16,5’tan yüzde 24,5’a yükseldiğini söyledi. 

Türk gençleri kıskaçta: Uyuşturucudan ölümlerde baş sebep 'Metin Amca'

Düzenleyen:  - Sağlık
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...