Küçük bir bardağı yeterli… Yorgun yatsanız da sabahları zımba gibi yapıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Küçük bir bardağı yeterli… Yorgun yatsanız da sabahları zımba gibi yapıyor

SAĞLIK Haberleri

Yüzyıllardır mide rahatsızlıkları, diyabet gibi birçok hastalığın tedavisinde kullanılan zencefil, yorgunluğa da bire bir! Öyle ki, zencefille hazırlanan tarif, halsiz yatanları sabahları zımba gibi yapıyor.

Doğa, farkında olmasak da iyiliğimiz için çalışıyor. Tabiatta yer alan şifa deposu bitkiler, sebze ve meyveler bunun en büyük kanıtı. Dünyanın birçok yerinde kullanılan zencefil de bunlardan biri. Şifa deyince insanın aklına ilk gelen bitki olarak karşımıza çıkıyor. 

Yoğun iş temposu içerisinde yorgun düşen, enerjisi tükenen kişileri ‘zencefilli shot’ ayağa kaldırıyor. Halsizlik problemi yaşayan kişilerin günde 1 kere içmesi tavsiye ediliyor.

ZENCEFİL SHOT TARİFİ

Beslenme Uzmanı ve Diyetisyen Dilara Koçak’ın tüketmeyi önerdiği ve sosyal medyada yer alan paylaşımında yer alan detaylar şöyle:

Malzemeler

1 elma
1 limon suyu
1 fındık büyüklüğü kök zencefil (4 gr). 

NASIL YAPILIR?

Hepsini katı meyve sıkacağından geçirip ikiye veya dörde bölebilirsiniz. Tamamı çok olabilir çünkü yetişkinler için Maryland Üniversitesi Tıp Merkezi'nin raporlarına göre günde 4 gramdan fazla zencefil kökü önerilmiyor.

Küçük bir bardağı yeterli… Yorgun yatsanız da sabahları zımba gibi yapıyor

FAZLA ZENCEFİLE DİKKAT!

2 yaşın altındaki çocuklar zencefil kökü verilmemelidir.

Eğer safra taşlarınız varsa, zencefil kökü almadan önce doktorunuza danışın, bu ek belirtilerinizi şiddetlendirebilir.

Ayrıca, kalp problemi, tiroid hastalığı, bir kanama bozukluğu veya şeker hastalığı varsa, zencefil kökünü yoğun almaktan kaçının hekiminize danışın.

TAZE ZENCEFİL NASIL TÜKETİLİR?

Zencefil ister kuru ister taze olarak ev yapımı tariflerde kullanılıyor, yemeklere keskin ve ferah bir aroma veriyor. Özellikle soğuk içeceklerde ferahlatıcı etkisiyle damakları şenlendiriyor. Peki, ama zencefil başka nasıl tüketilebilir?

Küçük bir bardağı yeterli… Yorgun yatsanız da sabahları zımba gibi yapıyor

-Bu şahane bitkinin faydalarından yarar sağlamak için rendeleyip suyun veya sütün içine katıp içebilirsiniz.

-Rendeleyip veya dilimleyip suyla kaynatarak zencefil çayı yapabilirsiniz.

-Sütlü tatlılarda daha hafif bir tat için kullanabilirsiniz.

-Tavuk, balık ve et yemeklerinde pişme esnasında ekleyip yemeklerin tadına farklı bir tat katabilirsiniz. Ayrıca hazırladığınız yemeklerin soslarında da kullanabilirsiniz.

-Günlük olarak 4 gram zencefili rendeleyip doğal bal ile karıştırıp doğal takviye şeklinde alabilirsiniz.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...