Herkesin sorduğu soruyu cevapladı... Prof. Dr. Naci Görür Adana'yı uyardı: Sorgun fayı kırılmadı

- Güncelleme:
Herkesin sorduğu soruyu cevapladı... Prof. Dr. Naci Görür Adana'yı uyardı: Sorgun fayı kırılmadı

GÜNDEM Haberleri

Türk jeolog ve deprem bilimci Naci Görür, Adana paylaşımında bulundu. Naci Görür, Adana’da deprem olacak mı sorusuna sosyal medya hesabından cevap verdi. “Herkes aynı şeyi soruyor” diyen Görür, haritayla anlattı. Görür, Sorgun fayına dikkat çekti.

Açıklamalarıyla gündem olan Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür Twitter’dan dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen illerin başında gelen Adana ile ilgili uyarıda bulundu. Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçesi olan deprem Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Hatay ve Elazığ’da ciddi hasara neden olmuştu. 11 ilde 4 binden fazla bina yıkılmış, binlerce insan hayatını kaybetmişti. Türkiye’yi sarsan felaketin ardından günler geçerken depremler devam ediyor.

ADANA’DA DEPREM OLACAK MI?

Son olarak Adana 4.1 büyüklüğünde bir depremle sallandı. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre Adana’nın Saimbeyli ilçesinde saat 07.48’de deprem meydana geldi. Yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleşen deprem ilçe ve çevrede hissedildi.  Çevre ilçelerde hafif şekilde hissedilen depremden etkilenen olmadı. Vatandaşlar “Adana’da deprem olacak mı?” merak ediyor.  Naci Görür, çok sorulan “Adana’da deprem olacak mı?” sorusunu cevapladı.

NACİ GÖRÜR’DEN ADANA PAYLAŞIMI

Prof. Dr. Naci Görür sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Naci Görür paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Arkadaşlar, Adana hep soruluyor. Herkes aynı şeyi tekrar tekrar soruyor. Kaygılarınızı anlıyorum ama mümkün olduğunca insanımıza yararlı olacak, onları doğru yönlendirecek konular üzerinde duralım. Maraşta 7,5 deprem üreten Sürgü fayı kırıldı ama onun batı- güneybatı uzanımı olan Sorgun fayı kırılmadı. Bu fay Adana havzasına dallanarak devam ediyor. Maraş, Yumurtalık, Osmaniye ve Ceyhan yörelerinde DAF’ın kolları var. Bu kollar üzerine Maraş ve Gaziantep depremleri stres transfer etmiş olabilir diye yönetimleri uyardık. Amaç doğru şeyler yapmak, yerleşim yerlerimizi deprem dirençli yapmak. Bilim durum ne ise onu söyler, istediğimizi, hoşumuza gideni değil. Lütfen insanları suçlamayalım, söylemedikleri şeyi söylemiş gibi yapmayalım bu işleri siyasileştirmeyelim. Gelin hep beraber deprem konusunda insanlarımıza, yöneticilerimize destek olalım, sevgiyle”

https://twitter.com/nacigorur/status/1651844511247609856

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...