Acil serviste SMS dönemi

Düzenleyen:
Acil serviste SMS dönemi

SAĞLIK Haberleri

Sağlık Bakanlığının “Beyaz Kod” hattına yapılan başvurulara göre son 5 yılda yaklaşık 50 bin sağlık personeli şiddete uğradı.

Sağlık Bakanlığının “Beyaz Kod” hattına yapılan başvurulara göre son 5 yılda yaklaşık 50 bin sağlık personeli şiddete uğradı. Yüzde 60’ı hekimlere yönelen fiziksel ve sözlü şiddetin en çok yaşandığı yer ise acil servisler. Acil servislerdeki şiddetin kaynağını büyük oranda bilgi eksikliği, sahiplenilmeme duygusu, tedavi aşamalarını bilememek oluşturuyor. Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde başlatılan “Acil Serviste SMS” uygulaması sağlık personeline yönelik şiddeti azaltmayı hedefliyor. SMS uygulamasının amacının bu büyük hareketlilik içinde işlerin düzenli yürümesini, hastaneye başvuran hastanın daha acil servise adımını atar atmaz “hastane tarafından sahiplenildiği” duygusunun oluşmasını sağlamak olduğunu anlatan Başhekim Dr. Mehmet Emin Güneş, sistemin işleyişini şöyle tarif ediyor:

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...