Eğer Yaradan nasip ederse

Eğer Yaradan nasip ederse

RAMAZAN 2013 Haberleri

Filistin'de bir medresede âmâ öğrenciler Kur'an-ı kerimi gözleriyle değil, parmak uçlarıyla hissederek okuyor

Yoksul bir şeyh, kör bir ihtiyarın evine misafir olur. Evde, duvarda asılı duran bir Kur'an-ı kerîm vardır. Şeyh bu duruma hayret eder, ama bir şey de söylemez. Bu düşünceyle yatıp uyur. Gece yarısı Kur'an sesiyle yatağından sıçrayıp uyanır. Kör ihtiyar, Kur'an'ı önüne almış okuyordur. Bir yandan da parmağıyla okuduğu satırı takip ediyordur. Şeyh daha fazla dayanamayarak bunun hikmetini sorar. İhtiyar âmâ tatlı bir
tebessümle, "Allahıma yalvardım. "Yâ rabbi! Ben Kur'an okumayı, her şeyden çok seviyorum. Kur'an okuduğum zaman gözlerime nur ver.' Rabbim duamı kabul etti. Ne zaman Kur'an-ı kerimi elime alsam, rabbimin lütfuyla gözlerim açılır. Harfleri görürüm" der.
DOKUNARAK OKUYORLAR
Burası Filistin'deki bir medrese... Bu medresedeki âmâ öğrenciler Kur'an-ı kerimi gözleriyle değil, parmak uçlarıyla hissederek okuyor… Tek hedefleri var o da hafız olun Allah kelâmını ezbere okumak….


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...