Niçin Müslüman oldular?

Niçin Müslüman oldular?

RAMAZAN 2013 Haberleri

Manastırda büyütüldüm, İslamı seçtim

Âmine Mosler: Ben bir Katolik manastırında büyütüldüm. Fakat bana öğretilen bütün iyi şeyleri, Hıristiyanlıkta değil, Müslümanlıkta buldum. Önceleri oğlumun, bana sorduğu birçok sorulara cevap veremiyordum. O bana: "Anne, Allah niçin üç tane?" diye soruyor, kendim de üç tanrıya inanmadığım için, ona inandırıcı bir cevap veremiyordum. Nihayet 1928 senesinde yaşı artık oldukça ilerlemiş olan oğlum, bir gün gözleri yaşlı olarak bana geldi, "Anne, ben Müslümanlığı tetkik ettim. Onlar bir tek ma'bûda (yaratıcıya) inanıyorlar. Onların dini, en doğru din. Ben de Müslüman olmaya karar verdim. Sen de bana katıl!" diye yalvarmaya başladı. Onun ricası üzerine, ben de İslâm dinini incelemeye başladım. Berlin Camiine gittim. Caminin imamı beni çok iyi kabul etti ve bana Müslümanlığın esaslarını anlattı. O anlattıkça, sözlerinin ne kadar doğru, ne kadar mantıki olduğunu görüyordum. Artık ben de, oğlum gibi İslâm dininin en doğru din olduğuna inanmaya başlamıştım. Her şeyden evvel, daha genç yaştayken bile, bir türlü anlayamadığım, aklımın bir türlü kabul etmediği üçlü tanrıyı Müslümanlık reddediyordu. Müslümanlığı iyice inceledikten sonra, günah çıkarmanın, Papayı günah işlemez masum bir varlık olarak tanımanın, vaftiz yani günah izalesinin ve buna benzer birçok merasimin ne kadar manasız olduğunu anladım ve bütün bunları reddederek seve seve Müslüman oldum.
Bütün ecdadım koyu Hıristiyan'dı. Ben bir Katolik manastırında büyütüldüm. Tamamen Hıristiyan terbiyesi aldım. Fakat, aldığım bu dini terbiye, beni Allahü teâlâya götürecek hak dini seçmeme yardım etti. Çünkü, terbiyem esnasında bana öğretilen bütün iyi şeyleri, Hıristiyanlıkta değil, Müslümanlıkta buldum. Müslümanlığı kabul etmem benim için büyük bir tali eseridir.
Bugün ben bir büyük anneyim. Torunum Müslüman olarak doğduğundan dolayı bahtiyarım. (Herkese Lâzım Olan Îmân'dan alınmıştır)
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...