Meclis’te jet açılış jet kapanış

- Güncelleme:
Meclis’te jet açılış jet kapanış
POLİTİKA Haberleri

CHP’nin talebi üzerine olağanüstü toplanan TBMM Genel Kurulu’nda, KDV ve ÖTV oranlarının yükselmesi ve temel ihtiyaçlar üzerindeki fiyat artışı nedeniyle oluşan problemlere çözüm bulunması amacıyla genel görüşme açılması’ önerisi kabul görmedi.

HABER MERKEZİ ANKARA - TBMM Genel Kurulu, CHP’nin talebi nedeniyle dün olağanüstü toplandı. Meclis Başkanvekili Celal Adan’ın başkanlığındaki oturumda, ‘Toplantı yeter sayısının’ bulunup bulunmadığının tespiti için yoklama yapıldı. Bu sırada, AK Parti milletvekilleri Genel Kurul’a girmeyerek iktidar kulisinde bekledi. Muhalefet cephesinin toplantı yeter sayısı olan 200’e ulaşmasından sonra, AK Parti milletvekilleri de Genel Kurul salonuna girdi. Oturum açılınca MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de MHP’li milletvekilleriyle birlikte Genel Kurul’a geldi. Daha sonra, CHP’nin ‘KDV ve ÖTV oranlarının yükselmesi ve temel ihtiyaçlar üzerindeki fiyat artışı nedeniyle oluşan problemlere çözüm bulunması amacıyla genel görüşme açılması’ önerisinin gündeme alınıp alınmaması konusundaki ön görüşmelere geçildi. Siyasi parti temsilcileri Genel Kurul kürsüsünden bu taleple ilgili görüşlerini dile getirdi.

FİYAT ARTIŞLARI TARTIŞILDI

AK Parti adına söz alan Grup Başkanı Abdullah Güler, Meclis’in tatilde olmasını eleştiren muhalefete, “Tatilde değiliz. Arkadaşlarımız sahada çalışmalarını yapıyor. Torba teklif için Meclis’te 15 saatten fazla çalışma yaptık. Çalışkan, işine ve gündemine hâkim bir Meclisimiz var. Bütün vekillerimiz şu anda tatilde değil. Kimlerin tatilde olduğu, yatlarda, katlarda gezdiği belli. İnsani bir ihtiyacın özel bir durummuş gibi anlatılmasını ayıplıyorum” dedi. Kürsüye gelen muhalefet partilerinin temsilcileri de son ÖTV ve KDV zamlarına yönelik eleştiride bulundular. 

Müzakerelerin sonunda, genel görüşme açılıp açılmaması konusunda oylama yapıldı. Yapılan oylamada, genel görüşme açılması, AK Parti ve MHP milletvekillerinin oyları ile reddedildi. Böylece yeni bir olağanüstü toplantı olamaması durumunda, TBMM Genel Kurulu 1 Ekim’e kadar yeniden tatile girdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...