Muhalefetin krizleri bitmiyor, CHP kendini imha ediyor

- Güncelleme:
Muhalefetin krizleri bitmiyor, CHP kendini imha ediyor
GÜNDEM Haberleri

Değişim rüzgârları ile parti içinde başlayan büyük kavgalar sürüyor. Kemal Kılıçdaroğlu’nun PM üyelerine sert çıkıp “Çalışsaydınız, beni bu duruma sokmasaydınız” dediği öğrenildi. Öte yandan muhalefetin krizi dünya basınında da yer almayı sürdürüyor.

Tarihî seçimlerin üzerinden 2 ay geçmiş olmasına rağmen, aldığı ağır yenilgiden sonra CHP hâlâ toparlanamadı. Değişim rüzgârları ile parti içinde başlayan büyük kavgalar devam ediyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile arasında iki seçim arasında imzalandığı ortaya çıkan protokole tepki gösteren Parti Meclisi (PM) üyelerine sert çıktığı ortaya çıktı. Kılıçdaroğlu’nun “Oyumuzu maksimum arttıracak hamleler yapmaya çalışıyordum. Çalışsaydınız, beni bu duruma sokmasaydınız. Bana herkes yüklenirken, hiçbiriniz cevap vermiyor” dediği öğrenildi. 

Ümit Özdağ’dan gizli anlaşmaya tepki gösteren muhalefet liderlerine ise ilginç bir çıkışta bulundu. Ümit Özdağ “Haberimiz yok’ diyemezler, hepsinin haberi var. Hele Meral Akşener’in böyle bir şey söylemeye hiç hakkı yok. Televizyon kameralarının önünde, 28’inden önce çıktı, tek tek tek açıkladı. Neden açıkladı onu bilemem ama açıkladığını biliyoruz. Ben bile Twitter hesabımdan bu açıklamayı paylaştım” ifadelerini kullandı.

ALTINI OYUYORLAR

Bu yaşananların yanı sıra seçim sonuçlarından beri muhalif medyada Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik eleştiri yağmuru sürüyor. Kılıçdaroğlu için sert ifadeler kullanan Fatih Portakal, CHP lideri tarafından kandırıldıklarını belirtti. Portakal “Sevgi işaretini yapınca güzel insan zannettim. Temiz yürekli insan zannettim, 74 yaşında hırslarından arınmıştır diye düşündüm. Ama işte öyle değilmiş sizden de kendimden de özür diliyorum” şeklinde konuştu.

Muhalefetin krizi dünya basınında da yer almayı sürdürüyor. Frankfurter Allgemeine Zeitung’da yayınlanan haberde Ümit Özdağ ile yapılan gizli anlaşmanın ortaya çıkmasıyla Kemal Kılıçdaroğlu’nun zarar gördüğü ve Ekrem İmamoğlu öncülüğünde yapılan gizli zoom toplantısı ile de altının oyulduğu belirtildi. CHP’de yaşananların aktarıldığı yazıda, AK Parti’nin yerel seçim hazırlıklarına da yer verildi. İktidar ve CHP karşılaştırması yapılırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’u CHP’den almak için çalışmalara başladığına dikkat çekiliyor.

PROTESTO ETTİLER

Parti içinde tartışmalar sürerken delege seçimine müdahale edildiğini iddia eden bazı CHP’liler ise İstanbul İl Başkanlığı önünde önceki gün  toplandı. CHP’li Canan Kaftancıoğlu’nun Sultangazi’deki delege seçimlerinin sonucuna müdahale ettiğini iddia eden partililer, CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde durumu protestoya başladılar. “Mavi Liste” adayı Belgin Karadağ Poyraz’ın 571, “Beyaz Liste” adayı Kemal Avseren’in 570 oy aldığı delege seçiminin CHP İl Seçim Komisyonunda iptal edileceğini öne süren partililer duruma tepki gösterdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...