İmamoğlu ve Yavaş gelişmelerden rahatsız: Kriz Altılı Masa’dan belediyelere sıçradı

- Güncelleme:
İmamoğlu ve Yavaş gelişmelerden rahatsız: Kriz Altılı Masa’dan belediyelere sıçradı
Politika Haberleri

İki partinin ayrışması ‘Millet İttifakı’nın elindeki belediyelere yansıdı. İstifalar başladı, karar almakta zorlanan belediye meclisleri diken üstünde...

YEŞİM ERASLAN'IN HABERİ - İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Altılı Masa’dan ayrılmasının ardından CHP ile İyi Parti arasında başlayan kriz derinleşiyor. CHP ile İyi Parti arasındaki ayrışmanın belediye yönetimlerine de yansıdığı, Ankara Büyükşehir Meclisi’nde grup kurabilmesi için İyi Parti’ye geçen CHP’li üyelerin istifa ettiği öğrenildi. Belediye meclislerindeki bu istifaların önümüzdeki günlerde iki partinin iş birliği yaptığı diğer illere de yansıyabileceği belirtiliyor.

Başkent kulislerinde, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan izin isteyerek Akşener ile görüşmesi öncesi CHP’den yapılan “Kılıçdaroğlu’na bağlılıklarını iletecekler” açıklamasının iki ismi de rahatsız ettiği ve bunu görüşmeye yapılan bir sabotaj olarak değerlendirdikleri konuşuluyor. Ayrıca, İmamoğlu ve Yavaş’ın, kendi bilgileri dışında yapılan hamlelerin belediyelerin yönetimlerine zarar verdiği değerlendirmesini yaptığı da ifade ediliyor. 

ÇALIŞILMAZ HÂLE GELECEK

147 üyenin bulunduğu ABB Meclis’inde 38 üye CHP ve İyi Partililerden oluşuyor. İstanbul Belediyesinde ise CHP’li ve İyi Partili Meclis üyelerinin sayısı 130. Belediye Başkanlarının iki parti birlikteyken bile karar almakta zorluk çektikleri, ayrışma ile yönetimin iyice zora sokulacağı, çalışamaz hâle gelecekleri görüşünde oldukları ve tedirginlik yaşadıkları konuşuluyor. 

Bu arada, Akşener’in ayrılmasından sonra tüm hesapların altüst olduğu Millet İttifakında 5 partinin bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklaması bekleniyor. Akşener’in de aday arayışlarının devam ettiği, partisinin yetkili kurullarıyla istişare ettikten sonra kendisinin de aday olabileceği belirtiliyor. 

“SORUNLAR AŞILMAZ DEĞİL”

İyi Partiden gelen farklı açıklamalar ise kafaları karıştırdı. İyi Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, sorunların aşılabileceğini kaydederek “Bugüne kadar çok zorlu bir süreci aşan liderlerin Altılı Masa olarak yoluna devam etmesi, halkın büyük çoğunluğunun dileğidir” görüşünü savundu. Subaşı açıklamasında “Altılı Masa değerli bir birlikteliktir, partimin masada olmamasından üzüntü duyarım. Ana muhalefet partisi genel başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’nun aday olması doğaldır ve tecrübesini bu yolla ülkeye yeniden bir rejim inşası için hasretmek isteği, haklı ve bilinen bir gerçeklikti. Buna rağmen belediye başkanları Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nun son günlere kadar adaylık konusunda ucu açık mesajlarını sürdürmüş olmaları da farklı beklentilere ve zihin karışıklığına neden olmuştur. Orta yerdeki sorunlar aşılamaz değildir” ifadesini kullandı.

54 VEKİL VERİLDİ İDDİASI

Öte yandan, İyi Parti Teknolojik Dönüşümden Sorumlu Başkan Yardımcısı Yiğit Karakış da önemli bir iddia ortaya attı. Karakış, masadaki diğer liderlerin Kılıçdaroğlu’nu toplamda 54 vekil karşılığında adaylık konusunda desteklediğini söyledi. Bu iddialara şu ana kadar Millet İttifakı cephesinden bir yalanlama gelmedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...