Kılıçdaroğlu için çember daralıyor: CHP kurultayı kıran kırana geçecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kılıçdaroğlu için çember daralıyor: CHP kurultayı kıran kırana geçecek
Politika Haberleri

Mahalle delegelerinin seçimi ile başlayan CHP’deki kurultay sürecinde İmamoğlu, birçok il ve ilçede kendi listesini çıkaracak. En büyük çekişme büyükşehirlerde yaşanacak.

HABER MERKEZİ ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun parti içinden ve tabandan gelen ‘Değişim’ çağrılarına kulağını tıkaması ile başlayan tartışmalar kurultay sürecine yansıyor.

Mahalle delegelerinin seçimi ile başlayan kurultay sürecinde, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan yana tavır koyanlar birçok yerde kendi listeleri ile yarışacak. CHP’de ilçe kurultaylarının 5 Ağustos’ta, il kongrelerinin de 16 Eylül’de başlatılması planlanıyor. Partideki değişim yanlıları ile Kılıçdaroğlu’ndan yana tavır alanlar arasındaki en büyük çekişmenin ise Ankara, İstanbul ve İzmir’de yaşanacağı belirtiliyor.

İSTANBUL İÇİN ÖZEL EKİPLER

Özellikle İstanbul’da İmamoğlu’nun Canan Kaftancıoğlu’nun yönetimine son vermek için harekete geçtiği ifade ediliyor. İmamoğlu’nun İstanbul’un 39 ilçesi için ayrı ekipler kurduğu ve bu ekiplerin kurultay sürecine hazırlık yapıldığı öğrenildi. İl-ilçe kurultaylarında Karadeniz illeri, Doğu ve Güneydoğu’daki illerin bir bölümü de İmamoğlu’nun çıkaracağı listeleri destekleyecek.

KILIÇDAROĞLU YALNIZLAŞIYOR

Parti içinde birçok milletvekili de safını belirlemeye başladı. Engin Altay, Bülent Tezcan, Veli Ağbaba, Tekin Bingöl ve Ali Öztunç’un son yapılan grup toplantısına katılmaması CHP içinde büyük yankı buldu. Önümüzdeki günlerde, Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığı bırakmasını isteyen milletvekili ve Parti Meclisinden bazı isimlerin bu niyetlerini kamuoyuna açıklayacakları belirtiliyor. CHP kulislerinde, bu sebeple kurultay sürecinde Kılıçdaroğlu’nun giderek yalnızlaşacağı yorumları yapılıyor.

Öte yandan, CHP içinde oluşturulan ‘Gelecek İçin Biz’ grubunun lideri, İstanbul eski milletvekili İlhan Cihaner’in, hafta sonu yapacağı geniş katılımlı bir toplantı ile CHP Genel Başkanlığına adaylığını ilan edeceği öğrenildi.

ESKİ GENEL BAŞKANLAR TAVIR BELİRLİYOR

CHP’nin eski genel başkanlarından Hikmet Çetin’in İmamoğlu’ndan yana tavır koyduğu, Murat Karayalçın’ın ‘değişim’ çağrılarına destek verdiği, Altan Öymen’in ise Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığının devamını istediği ifade ediliyor.

Düzenleyen:  - Politika
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...