Mehmetçik hainlere geçit vermiyor: 6 ayda 794 terörist etkisiz

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Mehmetçik hainlere geçit vermiyor: 6 ayda 794 terörist etkisiz

Gündem Haberleri

1 Ocak’tan bu yana terörle mücadelede 19’u büyük çaplı 320 operasyon düzenlendiği, 794 teröristin etkisiz hâle getirildiği bildirildi.

YEŞİM ERASLAN'IN HABERİ - Millî Savunma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Deniz Albay Zeki Aktürk, basın bilgilendirme toplantısında terörle mücadelede kararlılık mesajını yineledi. Aktürk, “1 Ocak’tan itibaren Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinde 19’u büyük, 301’i orta çaplı 320 operasyon icra edilmiş, 21’i son bir haftada olmak üzere 794 terörist etkisiz hâle getirilmiştir 24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar ise Irak ve Suriye’nin kuzeyi dâhil 38 bin 137 terörist etkisiz hâle getirilmiştir” dedi.

Aktürk, kaçakçılığın, yasa dışı geçişlere ve düzensiz göçün engellenmesine yönelik mücadeleye değinerek, yılbaşından itibaren 118 bin 425 şahsın sınırları geçemeden engellendiği bilgisini paylaştı.

BİR MİLYONDAN FAZLA SURİYELİ DÖNDÜ

470 binden fazlası İdlib’e olmak üzere 1 milyondan fazla Suriyelinin evlerine gönüllü olarak döndüğüne dikkat çeken Aktürk, Suriye’nin kuzeyinden harekât bölgelerine 67 taciz ve saldırı gerçekleştirildiğini, bölgede 588 teröristin etkisiz hâle getirildiğini ifade etti.

Deniz Albay Aktürk, bütün dünyayı tehdit eden gıda krizinin aşılması amacıyla başlayan tahıl koridorundan 32 milyon tondan fazla gıdanın, binden fazla gemiyle Ukrayna limanlarından taşındığını belirterek 17 Temmuz’da süresi dolacak olan koridor girişiminin uzatılmasına yönelik temasların devam ettiğine işaret etti.

Öte yandan MSB kaynakları, Suriye ile normalleşme sürecine dair, Suriye’nin kuzeyinde dörtlü ortak merkez kurulmasının gündeme geldiğini, sahadaki faaliyetlerin koordinasyonu ve her ülkenin askerî temsilcilerinin bulunacağı merkeze yönelik çalışmaların devam ettiğini aktardı.

Bu arada Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, basın toplantısının yapıldığı Hasan Tahsin Basın Bilgilendirme Salonu’na sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Hiçbir konunun basından saklanmadığını belirterek, şeffaflık mesajı veren Güler “Gizlimiz, saklımız yok” dedi.

Düzenleyen:  - Gündem
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...