Kılıçdaroğlu Anıtkabir'de: Seçim yenilgisinin gölgesinde 100. yıl kutlaması

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ - ANKARA
- Güncelleme:
Kılıçdaroğlu Anıtkabir'de: Seçim yenilgisinin gölgesinde 100. yıl kutlaması
Politika Haberleri  / HABER MERKEZİ - ANKARA

CHP, 100'üncü yılını kutluyor. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu bugün Anıtkabir'i ziyaret edecek, İsmet İnönü’nün mezarına çelenk bırakacak.

EMRAH ÖZCAN'IN HABERİ - 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçim yenilgilerinin ardından değişim rüzgârının estiği CHP, 100’üncü yılını kutluyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iki gün sürecek etkinlikler dâhilinde 81 şehirden gelen 1.922 kişi ile bugün Anıtkabir’i ziyaret edecek.

CHP lideri, Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladıktan sonra CHP’nin İkinci Genel Başkanı İsmet İnönü’nün mezarına çelenk bırakacak. Ziyarete ayrıca CHP MYK üyeleri, parti meclisi üyeleri, il, kadın ve gençlik kolları başkanları, milletvekilleri ve belediye başkanları da katılacak.

'DEĞİŞİM' ÇAĞRILARINA KULAK TIKADI

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde kurulan ve 2019 yılında bazı büyükşehirlerin kazanılmasını sağlayan Millet İttifakı, aynı başarıyı 2023 seçimlerinde sergileyemedi. Bu başarısızlık hem parti tabanında hem seçmen tarafından hem de ittifak ortakları tarafından tepkiyle karşılandı.

Başta İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener olmak üzere birçok ittifak ortağı seçimin kaybedilmesinin nedeninin CHP lideri olduğunu ima eden açıklamalarda bulundu. Ortakları ile günden güne arası bozulan Kılıçdaroğlu bir yandan da parti içinde ‘değişim’ isteyerek istifa etmesini isteyen parti kurmaylarını ‘değişim’ adı altında tasfiye etti.

2010’daki 33. Olağan Kurultay’da genel başkanlığa seçilen Kılıçdaroğlu aradan geçen 13 yılda 13 seçim mağlubiyeti yaşadı. CHP lideri, buna rağmen kendisini başarısız saymayarak, suçu parti örgütünde ve seçmende buldu. Kılıçdaroğlu, sonbaharda yapılacak olan 38. Olağan Kurultay’da kendisine bayrak açan değişimci kanatla yarışmaya hazırlanıyor.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: HABER MERKEZİ - ANKARA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...