Kadınları kışlık telaşı sardı

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Kadınları kışlık telaşı sardı

Türkiye Cumartesi Haberleri  / HABER MERKEZİ

Eylül ayının gelişiyle mutfaklarda tatlı bir tempoya başlayan kadınlar, komşularıyla birlikte imece usulü emek sarf ederek raflarını reçeller, soslar ve turşularla donatıyor.

DUYGU YILMAZ'IN HABERİ - Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte hemen hemen her evde kadınların yoğun mutfak mesaisi başladı. Ancak son yıllarda sebze meyvenin yanı sıra kavanoz ve kapak fiyatlarının artışı kışlık hazırlama telaşını baltaladı.

Bir kapağın fiyatı 1 ila 1 buçuk lira iken kavanoz ise 8 TL ila 10 TL arasında değişiyor. Ama yine de az ya da çok yapılsın el emeğinin tadı başka. Hem kışa hazırlık yapmak hem de tezgâhlarda görmeye alışık olduğunuz lezzetleri kışa taşımak istiyorsanız eylül ayında kolları sıvama vaktiniz gelmiş demektir.

KONSERVE YAPARKEN DİKKAT!

Listenin başını ise şüphesiz domates konservesi çekiyor.

Menemenden zeytinyağlılara, çorbadan farklı sos tariflerine kadar her yemeğin baş tacı olan domatesi, püre hâline getirerek konservelere koyabilirsiniz. Ancak konserve yaparken dikkat! Özellikle cam kavanozları kullanmadan yaklaşık 20 dakika kaynatmalı, kapakları ise sadece bir defa kullanmalısınız. Konservenin açıldığı gün ya da 1-2 gün içinde tüketilmesi gerektiği de unutulmamalı. Eğer kapaklarda bombeleşme varsa asla riske girmemelisiniz.

Domates salçası da en çok yapılanlardan... Kilo kilo aldığınız tazecik domatesleri pişirip, tuz ve zeytinyağıyla buluşturduğunuzda salçanız hazır demektir.

SALATALIK, BİBER VE DOMATES...

E, kış sofraları turşusuz olmaz. Salatalık, biber ve domatesin turşusu en sevilenlerden...

Kış hazırlığında konserveler kadar reçeller de olmazsa olmazlardan... Şekerini kendinizin ayarladığı çilek ve vişne reçelini kahvaltılarınızda içiniz rahat şekilde tüketebilirsiniz. Vişneleri reçele dönüştürmeden önce bir miktarını da çekirdeğinden arındırıp kek ve pastalarınız için dondurmayı unutmayın.

Kurutacağınız maydanoz ve dereotu da baharat olarak yemeklerinizi tatlandırabilir. Hepsi zahmetli işler gibi gözükse de komşularınızla buluşarak imece usulü birkaç ailenin kışlığını keyifle hazırlayabilirsiniz.

Düzenleyen:  - Türkiye Cumartesi
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...