Demirel, Ecevit'i şikâyet etmiş

Demirel, Ecevit'i şikâyet etmiş

Politika Haberleri

O zaman AP Genel Başkanı olan Süleyman Demirel, 12 Eylül öncesinde Ecevit hükümetinin TSK'nın görev yapmasına engel olduğunu yazmış.

TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonuna Cumhurbaşkanlığı arşivinden gelen belgelerde ilginç detaylar ortaya çıktı. Komisyon bu belgeleri 12 Eylül davasını yürüten mahkemeye de gönderdi. Belgeler arasında Şubat 1979'da Süleyman Demirel'in dönemin Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk'e gönderdiği mektup dikkat çekiyor. Demirel mektupta, Ecevit hükümetini Türkiye'de yaşanan terör olaylarının durdurulması konusunda TSK'nın görev yapmasına engel olmakla suçluyor. İşte o satırlar: "Hükümet, sıkıyönetim gibi fevkalade önemli bir tedbiri sulandırıyor. TSK'nın kendilerine verilen her görevi eksiksiz yapacağından eminiz. Ancak TSK'nın görev yapmasına hükümet engel olmaktadır. Böylece anarşi mihraklarının köküne inilmemiş, hatta bu mihraklar sıkı yönetimin bile kendilerine bir şey yapamayacağını görünce cüret ve cesaretlerini artırmıştır. Olayların başka türlü izahı mümkün değildir. Bizi endişeye sevk eden husus milletimizin en büyük güven kaynağı olan silahlı kuvvetlerimizin itibarı üzerinde tereddütler meydana gelmesi ihtimalidir. Böyle bir durum mutlaka ortadan kaldırılmalıdır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...