Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail Savunma Bakanı Gantz'ı kabul etti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail Savunma Bakanı Gantz'ı kabul etti
POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail Savunma Bakanı Benjamin Gantz'ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti. Görüşmede Gantz'ın mevkidaşı Bakan Akar da yer aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz’i kabul etti.

BAKAN AKAR EŞLİK ETTİ

CumhurbaşkanıRecep Tayyip Erdoğan, İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz’i kabul etti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki kabul basına kapalı gerçekleşti. Görüşmede Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da yer aldı.

10 YIL SONRA İLK

Ankara'ya gelen İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, Anıtkabir'i ziyaret etti, mevkidaşı Hulusi Akar ile görüştü. 

Türkiye ve İsrail'in tam diplomatik ilişkiye dönüş kararının ardından İsrail Savunma Bakanı Gantz'ın Milli Savunma Bakanı Akar ile görüşmesi, 10 yıl sonra ilk oldu.

İSRAİL İLE NORMALLEŞME ADIMLARI

İsrail ve Türkiye 2022'de normalleşme sürecine girdi ve iki ülke arasında diplomatik temasların yoğunlaşmasıyla ilişkiler ısındı.

Şubat ayında Cumhurbaşkanlığı sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal, İsrail'e gitti. İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, 9 Mart'ta 14 yıl sonra Türkiye'ye en yüksek seviyede ilk resmi ziyareti gerçekleştirdi. Çavuşoğlu da Mayıs sonunda İsrail'i ziyaret etti. Normalleşme sürecinde bazı anlaşmalar imzalandı. Bu Türk Dışişleri Bakanı tarafından İsrail'e yapılan 14 yıldır ilk ziyaretti. 

KARŞILIKLI BÜYÜKELÇİ ATANDI

Bu yılın ağustos ayında tam diplomatik ilişkilere dönüş açıklayan Türkiye ve İsrail karşılıklı büyükelçi atamıştı.

 

 

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...