CHP'de saflar netleşiyor, Kılıçdaroğlu zorda

- Güncelleme:
CHP'de saflar netleşiyor, Kılıçdaroğlu zorda
Politika Haberleri

Seçimlerden hezimetle çıkan CHP lideri Kılıçdaroğlu’na en yakınındaki isim olan Engin Altay da bayrak açtı. Altay “MYK’da değişim yeterli değil. Seçimi kaybettiysek, çekilmeyi bilmek lazım” dedi.

FERHAT EKİNCİ'NİN HABERİ - Seçim yenilgisinin ardından istifa baskılarına direnen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için çember daralıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun önceki gün değişim çağrısını daha net ifade etmesinin ardından yeni sesler yükselmeye başladı. Son olarak Kılıçdaroğlu’nun en yakınındaki isimlerden biri olan eski Grup Başkan Vekili Engin Altay, üstü kapalı olarak CHP liderine çekilme mesajı verdi. Kulislerde Altılı Masa’nın aday belirleme sürecinde Kılıçdaroğlu’nun adaylığını ilk telaffuz eden isimlerin başında gelen Altay’ın şimdi ise İmamoğlu ile birlikte hareket ettiği konuşuluyor. 

CHP'de saflar netleşiyor, Kılıçdaroğlu zorda

ÇEKİLMEYİ BİLMEK LAZIM

Yeni dönemde grup başkan vekili görevine talip olmayan Engin Altay “Ben 10 yıl grup başkan vekilliği yaptım. Partim seçimi kaybetti. Bu tablodan sonra ‘Hem grup başkan vekili hem Meclis başkan vekili ol’ dedi arkadaşlar, kabul etmedim. Çekilmeyi bilip örgütü rahatlatmak lazım. CHP iç muhasebe yapmalı, ama gerçek anlamda iç muhasebe, tepeden tırnağa muhasebe. Kurultay, yerel seçimlerden önce yapılmalı” diye konuştu. 

SONRAYA BIRAKILMASIN

CHP’nin ağır toplarından Murat Karayalçın da kurultayın yerel seçimlerden sonraya bırakılması fikrini doğru bulmadığını söyledi. Karayalçın “Temmuz ayında CHP’nin kurultay süreci içine girmesi bizim için büyük bir fırsat. Ekim ayında kurultay yapma noktasına gelebiliriz. Ekim ayında yapılacak kurultay, yerel seçimler için çok iyi mesaj verme fırsatıdır” ifadelerini kullandı. 

PARTİ SİZİN PARTİNİZ DEĞİL

Kılıçdaroğlu’na açık mektup yazarak eleştiriler yönelten Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan bu defa da sosyal medya hesabından CHP liderine seslendi. Özcan, “Parti sizin partiniz değil. Lütfen ama lütfen size yakışır şekilde partiyi olağanüstü kongreye götürüp bırakınız” dedi. 

Öte yandan kulislerde Kılıçdaroğlu’nun parti içinde güvendiği birkaç isme, geçen seçimin kendisi için son seçim olduğunu, bir daha Cumhurbaşkanlığı dâhil herhangi bir pozisyona aday olmayacağını söylediği konuşuluyor.

NEZAKETSİZLİK

CHP Parti Meclisi Üyesi Gürsel Erol, CHP listelerinden Meclise giren DEVA, Gelecek ve Saadet Partilerine TBMM Başkan adayı çıkarmalarına tepki göstererek “Partimizin adayına oy vermeyerek kendi adaylarını çıkarmaları büyük bir siyasi nezaketsizliktir” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...