İhanet planı deşifre oldu: Sahte belgelerle fişlemişler

- Güncelleme:
İhanet planı deşifre oldu: Sahte belgelerle fişlemişler
Gündem Haberleri

Türkiye’nin 14 ve 28 Mayıs’ta uçurumun eşiğinden döndüğü ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı DEAŞ destekçisi gösterip yargılatmak için yüzlerce kişi hakkında sahte belge hazırlamışlar.

YILMAZ BİLGEN'İN HABERİ - Seçimlerden önce Türkiye’yi terör destekçisi gösteren ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Lahey’de yargılatma amacı taşıyan 100’ü aşkın fişleme dosyası hazırlandığı ortaya çıktı. Bu sürece bürokrasi içerisinden ciddi anlamda destek sağlandı. Aralarında devlet kurumları ve STK’lar da dahil farklı kurum ve kuruluştan toplanan kurgu belgelerin yer aldığı dosyalarda, kumpası sağlama almak için montajlı görüntü, fotoğraf ve ses kayıtları da bulunuyor.

Bazı resmî bilgi notları ile evraklar dahil elde edilen belgelerin tahrif edilerek dosyaya eklendiğini söyleyen güvenlik kaynakları, esas amacın AK Parti hükûmetini dünyaya terör destekçisi olarak göstermek, özelde ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı mahkûm ettirmek olduğunu belirtti. Olayın salt bir parti ya da ittifakın ötesinde farklı ülke istihbaratlarının da aktif rol aldığı küresel bir komplo olduğunu kaydeden kaynaklarımız, “Suriye ağırlıklı hazırlanan raporların esas amacı Güneyde İsrail’in Davut Koridoru’nu Kuzey’de PKK terör devletini meşrulaştırmaktı. Seçim öncesi hazırlanan senaryo sandıktan çıkan sonuçlarla çöktü” yorumunda bulundu. 

“CADI AVI” BAŞLATACAKLARDI

Gazetemizin ulaştığı bilgi ve belgeler Cumhur İttifakı’nın 14 ve 28 Mayıs seçimlerini kaybetmesi durumunda yaşanacak felaketin göstergesi niteliğini taşıyor. Özellikle Suriye sahasına dönük kamu ve özel kurum faaliyetleri üzerinden kurulan kumpasın seçimi Cumhur İttifakı’nın kaybetmesi hâlinde başlatılacak “Cadı Avı”nın da zeminini teşkil ediyor.

Söz konusu kumpas raporunda, Türkiye’nin İdlib, Fırat Kalkanı, el-Bab, Afrin, Azez ve diğer muhalif bölgelere yaptığı insani yardımları DEAŞ terör örgütüne gönderiliyor gibi lanse ediliyor. Bu noktada sahte delil üretme yanında Suriye ve Türkiye’den para ve başka yollarla itirafçı devşirme amaçlı çalışmaların da yapıldığı görülüyor. Sürecin sahadaki etkin unsurları olan AFAD, Kızılay, Diyanet Vakfı ve diğer sivil nitelikteki yardım kuruluşları ile birlikte vali, kaymakam, askerî birim sorumluları, MİT görevlileri, emniyet-polis sorumluları özellikle hedef gösteriliyor. Kumpasa ilişkin görüş bildiren resmî kaynaklar, olayın “Selam-Tevhid” ve “MİT Tırları” ihaneti ile ciddi benzerlikleri olduğuna ancak çok daha kapsamlı bir faaliyet olduğuna dikkat çekiyor. 

“YALANCI ŞAHİTLER” HAZIRDI 

AK Parti hükûmetleri dönemini mahkûm etme amaçlı hazırlanan kurgu dosyalara yargı, güvenlik birimleri ile sivil bürokraside görev yapan köstebeklerin belge-bilgi akışı sağladığı bunun yanında sivil toplum kuruluşlarından da destek alındığı ortaya çıktı. Özellikle Suriye’ye yardım görünümü altında sınır hattında bulunan derneklerin, ihanette etkin rol üstlendiği tespit edildi. Batılı istihbarat ajanları ile iş birliği hâlinde sınırda ve Suriye tarafında ajan-istihbarat ağı kuran dernekler çeşitli vaatlerle halktan muhbir devşirdi. Para, makam ve Avrupa-ABD gibi ülkelerden vatandaşlık vaatleri ile ağa dâhil edilenlerden bazılarının da rejim tarafında kalan yakınları üzerinden korkutulup tehditle ikna edildiği belirlendi. İtirafçı, muhbir kadro daha sonra Türkiye DEAŞ’a yardım ediyor yalanının şahitleri olarak uluslararası arenada kullanılacaktı. 

ANA HEDEF CUMHURBAŞKANI

Türkiye’nin DEAŞ ve PKK-YPG terörüne karşı verdiği siyasi-askerî-diplomatik mücadele içeride ve uluslararası alanda önemli aktörleri rahatsız etti. CHP ve HDP’li isimlerin dillendirdiği nefret, intikam, hesap sorma söylemlerinin arka planında da bu hazırlıkların yattığı aktarıldı. Kamu görevlileri, yardım kuruluşları ve resmî kurumlar üzerinden hazırlanan tertipte farklı isim ve ilişkiler ağı ile elde edilen evrakların tahrifi ile organize ve sürekliliği olan suç sistematiği üretildi.  Hazırlanan kumpas dosyalarında  Erdoğan’ın çevresi üzerinden esas hedef hâline getiren kurgu deliller üretildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...