Karadeniz pidesi Oscar menüsünde
KÜLTüR - SANAT Haberleri
94’üncü defa dağıtılacak Oscar Ödülleri için geri sayım başladı. Dünyaca tanınmış film yıldızları ve yapımcıların Oscar töreni sonrası katıldığı organizasyona ise bu sene ilk defa Türk yemekleri damga vuracak.
MURAT ÖZTEKİN
1995’ten beri Oscar partisinin menüsünü hazırlayan tanınmış şef Wolfgang Puck, partinin menüsünde Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansının (TGA) girişimleiyle, Karadeniz pidesi ve kaymaklı kayısı tatlısına yer verecek. Türk yemekleri, dünyaca meşhur yıldızlar tarafından tadılacak. Puck “Türkiye geleneksel tarifleri ve organik ürünleri sayesinde dünya mutfaklarının en zenginlerinden. Türk mutfağında keşfedilecek birçok tarif ve ürün var. Türkiye’nin yedi bölgesi de lezzet, tarih ve kültür dolu. Türkiye’de mutlaka ziyaret edilmesi gereken ve lezzetli yemekleri olan birçok şehir mevcut. Ailem ve ben her yaz severek Türkiye’yi ziyaret ediyoruz’’ dedi.