Metaverse ile ilgili 1 yılda 10 milyon tweet

Metaverse ile ilgili 1 yılda 10 milyon tweet

TEKNOLOJİ Haberleri

Dijital Dönüşüm Ofisi, bir yılda Metaverse ile ilgili 10 milyon tweet atıldığını belirledi.

EBRU KARATOSUN | ANKARA

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, son bir yılda Twitter’da Metaverse ile ilgili atılan tweet’leri araştırdı. Buna göre Metaverse ile ilgili paylaşımlar 10 kat artarak 10 milyon tweete ulaştı. Tweet’lerde en çok, ‘sarmalayan teknoloji’, ‘sanal gayrimenkul’, ‘sosyal ticaret’,‘nesnelerin interneti’ ifadeleri kullanıldı. En çok kullanılan hashtag’in de NFT olduğu aktarıldı. NFT, kripto para teknolojilerini kullanarak 2015 yılında ortaya çıkan ve dünyada giderek popüler hâle gelen Non-Fungible Tokens, yani takas edilemez jetonlar anlamına geliyor. Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, artık ortalama 7 saatin internette geçirildiğini ve bundan sonra dünya nüfusunun yüzde 25’inin günde en az bir saatini Metaverse’de geçireceğini söyledi. Koç, bunun ciddi bir tüketim ortamı oluşturacağını ve büyük şirketlerin buna dâhil olmaya çalıştığını dile getirdi. Koç ayrıca, Metaverse’ün şimdilik sadece bir isimden ibaret olduğunu ve bu alanda tek bir şirkete bağlı kalınmaması gerektiğini belirtti.

Geçtiğimiz salı günü AK Parti Bilgi İletişim Teknolojileri Başkanlığı tarafından ‘Forum Metaverse’ çalıştayı düzenlenmişti. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, etkinlikte yaptığı konuşmada, Metaverse’in önemine dikkat çekerek, “Biz ‘TEKNOFEST gençliği’ dedik, şimdi ise ‘Metaverse ile birkaç adım öne çıkan bir gençlik’ diyoruz. Bunun için burada sizlerin huzurunda önümüzdeki dönemi dijital seferberlik dönemi olarak ilan ediyorum” ifadelerini kullanmıştı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...