Gelenek yıkılıyor! Oscar halısı artık kırmızı değil

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Gelenek yıkılıyor! Oscar halısı artık kırmızı değil
KÜLTüR - SANAT Haberleri

Bu sene 95'incisi gerçekleştirilecek olan Oscar Ödülleri'nde sanatçıların yürüyeceği kırmızı halıda 62 yıl sonra renk değişikliğine gidildi. Halı bu sene kırmızı değil 'koyu bej' olacak.

Akademi Ödülleri, namıdiğer Oscar, bu pazar sabaha karşı sahiplerini bulacak. 95’incisi gerçekleştirilecek olan Oscar Ödüllerinde son yıllarda yaşanan ideolojik değişim 60 senelik halı geleneğine de yansıyor. Meşhur isimlerin 1961’den beri tören öncesinde yürüdüğü ikonik halı, bu sene kırmızı değil, koyu bej renginde olacak.

Basına açıklamalarda bulunan törenin sunucusu Jimmy Kimmel, renk değişiminin sebebini geçen sene Will Smith’in Chris Rock’a attığı tokada atfen esprili bir dille anlatarak “İnsanlar ‘Bu yıl herhangi bir şiddet olacak mı?’ diye soruyor. Kesinlikle olmamasını ümit ediyoruz. Kırmızı halı yerine şampanya rengi halıda karar kıldık ki, kan dökülmeyeceğine dair ne kadar kendimize güvendiğimizi gösterelim!” diye konuştu.

Amerikan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi tarafından verilen Oscar ödülleri, Türkiye saatiyle 12 Mart’ı 13 Mart’a bağlayan gece sabaha karşı Los Angeles’taki Dolby Theatre’da yapılacak. Öte yandan geçen seneki törende Will Smith’in Rock’a attığı tokat, bazı kesimlerce PR çalışması olarak yorumlanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...