Dünyaca ünlü yıldızlardan yardım çağrısı

- Güncelleme:
Dünyaca ünlü yıldızlardan yardım çağrısı

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6’lık depremin ardından Türkiye’nin dört bir yanından depremzedelere yardım gönderildi. Ünlü isimler de asrın felaketine kayıtsız kalamadı ve yardım çağrısında bulundu.

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ - Özellikle sosyal medya hesaplarında milyonlarca hayranına hitap eden yabancı sanatçıların birçoğu, depremin ilk gününden itibaren hemen her gün Türkiye’ye destek çağrısında bulunmaya devam ediyor. ABD’li şarkıcı ve oyuncu Selena Gomez, 377 milyon takipçisinin bulunduğu Instagram hesabından bir paylaşım yaptı. Gomez enkazdan kurtarılan bir çocuğun fotoğrafını ve UNICEF’in yardım kampanyası linkini paylaşarak, “Suriye ve Türkiye’deki depremden etkilenenler için kalbim kırık” ifadelerini kullandı.

İspanyol oyuncu Penelope Cruz, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu UNICEF’in gönderisini paylaştı. Cruz, herkesi deprem kurbanı çocuklara yardım elini uzatmaya çağırdı.

Porto Rikolu şarkıcı Ricky Martin de depremzedelere yardım elini uzatmaya çalışan ünlülerden biri. Şarkıcı, Türkiye ve Suriye’deki depremzedelere yardım çağrısında bulundu. Kriz zamanlarında sakin kalamadığını belirten Martin “Depremden sonra ortaya çıkan manzaraların yürek parçalayıcı” olduğunu söyledi.

Deprem bölgesindeki çocuklara yönelik yardım çağrısında bulunan bir başka ünlü de Enrique Iglesias oldu. Şarkıcı, herkesi deprem bölgesine desteğe ve yapabiliyorlarsa maddi yardıma çağırdı. “Binlerce insanın deprem nedeniyle sevdiklerini yitirdiğini” hatırlatan Iglesias “çocukların ve ailelerinin, barınmaya, sıcak giysilere ve yiyeceğe ihtiyacı” olduğunu vurguladı.

Dünya çapında yardım kampanyalarına verdiği destekle bilinen ABD’li ünlü oyuncu Angelina Jolie de, Kahramanmaraş’taki depremin simge karelerinden biri olan ölen 15 yaşındaki kızının elini bırakmayan acılı babanın karesi ile yardım çağrısında bulundu. Jolie, paylaşımında “Kalbim Suriye ve Türkiye halkıyla birlikte. Birçok ailenin çektiği hayal bile edemeyeceğimiz acıları kavramak zor. Umarım başkaları da destek vermeyi düşünür, böylece hayat kurtaran çalışmalarına devam edebilirler” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...