TTB Başkanı Fincancı suçlamaları reddetti: Kanalın PKK ile irtibatını bilmiyormuş

Düzenleyen:
- Güncelleme:
TTB Başkanı Fincancı suçlamaları reddetti: Kanalın PKK ile irtibatını bilmiyormuş
Gündem Haberleri

TSK’ya 'kimyasal silah kullandı' iftirasını atan Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı, ifadesinin ardından tutuklanarak Sincan Kapalı Cezaevine gönderildi. Suçlamaları reddeden Fincancı, Medya Haber TV’ye canlı bağlantı yapması için kendisine ulaşıldığını, söz konusu haber kanalının PKK ile bir irtibatının olup olmadığını bilmediğini savundu.

YEŞİM ERASLAN'IN HABERİ

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ‘kimyasal silah kullandığı’ yönündeki iddiası kamuoyunda infial uyandıran ve İstanbul'da gözaltına alınarak Ankara’ya getirilen Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı dün çıkarıldığı Ankara Adliyesi 3. Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanarak Sincan Kapalı Kadın Cezaevine gönderildi. 

O KANALIN PKK İLE İRTİBATINI BİLMİYORMUŞ (!)

Savcılıkta ve nöbetçi Ankara 3. Sulh Ceza Hakimliğinde tüm suçlamaları reddeden Fincancı, savcılık ifadesinde Almanya'nın Berlin şehrinde bir konferansa katılmak için bulunduğu sürede Medya Haber TV'ye canlı bağlantı yapması için kendisine ulaşıldığını, söz konusu haber kanalının PKK silahlı terör örgütüyle bir irtibatının olup olmadığını bilmediğini savundu.

Almanya’da bir konferansta bulunduğu sırada nereli olduğunu bilmediği bir meslektaşının kendisinin de aralarında bulunduğu hekim grubuna bir video gösterdiğini söyleyen Fincancı ifadesinde, “Bizler bu videoyu izleyip karşılıklı fikir alış verişlerinde bulunduk. Medya Haber TV'de canlı yayında yaptığım bağlantı öncesinde video hakkında böyle bilgi sahibi oldum. Bana sormuş olduğunuz incelenen görüntüler kapsamındaki kimyasal, toksik ve zehirli gazlarla ilgili yorum bir ön değerlendirmedir… Doğrudan Skype üzerinden bağlandım. Ben hiç haber izlemeyen, hatta kendi bağlantı yaptığım programları da sonrasında izlemeyen bir insanım. Yakın dönemde TTB görevim ve otopsili pek bir olay olmadığı için aranmamıştım. Bu kapsamda üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum” dedi. 

SAVCILIKTAN ‘TERÖR PROPAGANDASI’ SUÇLAMASI

Fincancı, bu ifadesinin ardından tutuklama istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Savcılık sevk yazısında, Fincancı’nın TMK'nın 7. maddesi kapsamında suçun hukuki unsurlarından olan ‘Terör örgütünün; cebir, şiddet veya tehdit içeren yöntemlerini meşru gösterecek veya övecek ya da bu yöntemlere başvurmayı teşvik edecek şekilde propagandasını yapan kişi’ olduğunun anlaşıldığı belirtildi.

Fincancı Ankara 3. Sulh Ceza Hakimliği’nde verdiği ifade de suçlamaları kabul etmedi. Suçu meşrulaştırdığı iddiasını ilginç bulduğunu söyleyen Fincancı, “Kimyasal silah kullanım iddiası var. Kimin kullandığını bilmiyoruz. Kesin olarak kimyasal silah kullanıldığını da bilmiyoruz. Oradan örnekler alınacak, otopsi yapılacak ve sonra da menşei araştırılacak. Bir gece önce meslektaşlarımın birisinin telefonunda hep birlikte izlediğimiz görüntüydü” diye konuştu.

Suçsuz olduğunu savunarak serbest bırakılmasını talep eden Fincancı tutuklanarak Sincan Kapalı Kadın Cezaevine gönderildi.

Düzenleyen:  - Gündem
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...