Normal evlilik anayasaya giriyor: AK Parti anayasa taslağını tamamladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Normal evlilik anayasaya giriyor: AK Parti anayasa taslağını tamamladı
Gündem Haberleri

Anayasanın ‘Ailenin korunması’ başlıklı 41. maddesine “Evlilik birliği kadın ve erkek arasında kurulur” hükmü eklenecek. Böylece, LGBT ve eş cinsellik gibi sapkınlıklara tedbir alınacak. Başörtüsü için ‘Laikliğe’ aykırılık iddiasının önüne geçilecek. İnanç hürriyeti laiklik ilkesinin teminatı altına alınacak.

YÜCEL KAYAOĞLU'NUN HABERİ

AK Parti’nin başörtüsüne anayasal güvence getirilmesi ve ailenin güçlendirilmesi amacıyla hazırladığı anayasa değişikliği taslağı üzerindeki çalışmalar tamamlandı. Anayasa konusunda uzman hocaların ve AK Parti’nin hukukçu kurmaylarının da katıldığı bir toplantı ile taslak alternatifli hazırlanarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunum yapılmıştı. Erdoğan’ın başkanlığındaki toplantıda ise taslağa son şekli verildiği öğrenildi. Daha önce başörtüsüne güvence getirilmesi için anayasanın 5 maddesinde değişiklik yapılması gündeme gelmişti. Ancak son toplantıda başörtüsü düzenlemesinin ‘Din ve Vicdan Hürriyeti’ başlıklı 24’üncü maddesinin de ele alınması kararlaştırıldı.

“CHP’NİN TEKLİFİ PROBLEMLİ”

AK Parti kurmayları “Din ve vicdan özgürlüğü başlıklı maddeye iki yeni fıkra ekliyoruz. Böylelikle kadınların başının açık veya kapalı olması sebebiyle kamu hizmetlerinden, temel ve hak hürriyetlerinden mahrum bırakılmasının önüne geçmiş oluyoruz. Ayrıca, bu hakların laiklik ilkesinin teminatı altında bir temel hak olarak kullanılmasının da garanti altına alınması sağlanıyor” dedi.

CHP’nin başörtüsü konusunda verdiği kanun teklifinin her açıdan problemli olduğunu belirten AK Parti kaynakları “Adeta başörtüsü yasağını geri getirecek bir içerikte. CHP’ninki sadece kamuda bir mesleği icra edenleri kapsıyor. Üniversiteleri ve özel sektörü dışlayan bir öneri. Kanunla böyle bir düzenleme yapılırsa, ileride tekrar başörtüsü yasağı getirilebilir” değerlendirmesini yaptı.

EVLİLİK BİRLİĞİ TANIMI

Edinilen bilgilere göre Erdoğan’ın başkanlığındaki toplantıda, özellikle ailenin güçlendirilmesi ile ilgili yapılacak düzenlemede, aile tanımı yerine evlilik kurumunun tanımının yapılması konusunda görüş birliğine varıldı. Buna göre anayasanın ‘Ailenin korunması’ başlıklı 41’inci maddesine ‘Evlilik birliğinin kadın ve erkek arasındaki kurulacağı’ hükmü eklenecek. AK Parti kaynakları, böylece LGBT ve eş cinsellik gibi sapkın yapılara karşı tedbir alınacağını kaydetti.

Yapılan toplantılarda, AB ülkeleri başta olmak üzere bu tip sapkın ilişkilerde evlilik dâhil, çocuk edinme, aile olma gibi uygulamaların arttığına dikkat çeken AK Parti’nin hukukçu kurmayları, son dönemde Avrupa’da evlilik dışı doğum oranlarının da yükseldiğini dile getirdi. Anayasa değişikliği için yapılan toplantılarda, Avrupa genelinde evlilik dışı doğum oranlarının yüzde 35’i aştığı, Fransa’nın ise yüzde 60’la en fazla evlilik dışı bebeğin doğduğu ülke olduğu bilgisi verildi.

Türkiye’de ise bu oranın yüzde 3 civarında olduğu belirtildi.

Düzenleyen:  - Gündem
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...